Als onderdeel van de Oost-Egeïsche eilandengroep is Chios Griekenland enigszins afgelegen maar absoluut een bezoek waard dankzij de prachtige stranden en indrukwekkende middeleeuwse dorpjes!

De labyrintachtige steegjes van nederzettingen zoals Pyrgi en Olympi vallen op door de uitgebreide architectuur van hun traditionele huizen, met geometrische ontwerpen en een angstaanjagend mooie sfeer.

Ontdek alles over uw vakantie via Griekenland vakantie tips! Ontdek de tophotels en restaurants, bezienswaardigheden, fantastische stranden en een brede selectie adembenemende foto's!

De luchthaven van het eiland ontvangt vluchten uit Athene. Als alternatief kunt u een veerboot nemen vanuit de haven van Piraeus in Athene. Veerverbindingen tussen Chios en andere Oost-Egeïsche eilanden zijn ook beschikbaar.

Chios is een groot eiland dat aan de oostkant van de Egeïsche Zee ligt, dicht bij de Turkse kust. Er is een dagelijkse veerboot die het verbindt met Cesme, een kosmopolitische haven in de buurt van Izmir in Turkije. Met uitzondering van Izmir, zijn populaire bestemmingen voor dagtochten vanaf daar de kleine eilanden Psara en Oinousses.

De relaxte sfeer, de familieresorts en de ongelooflijke natuurlijke schoonheid maken het een populaire bestemming voor gezinsvakanties!
Het eiland is vooral beroemd om zijn mastiekproductie, zijn talrijke kloosters en afgelegen stranden.

Een ritje rond het eiland brengt je naar plekken van unieke schoonheid! De schilderachtige dorpjes aan de kust zijn omzoomd met heerlijke tavernes, waar u de lokale delicatessen kunt proeven.

En als je een strandtip nodig hebt, ga dan naar Mavra Volia, het beste strand aan de zuidkant van het eiland.

Afgezien van de mastiekproductie, is het eiland beroemd om de architectuur van zijn dorpen. Sommigen van hen, zoals Pyrgi en Olympia, vallen op door hun uitgebreide huizen, die zijn versierd met geometrische zwart-witte vormen, waardoor ze een verfijnde uitstraling hebben. Anderen, zoals Anavatos, Volissos en Chios-stad, hebben middeleeuwse kastelen op de heuvels erboven. Deze betoverende dorpjes zijn een aanrader!

Als je de lokale architectuur verder wilt verkennen, ga dan op pad om de talrijke kloosters te verkennen die verspreid over het eiland liggen! De kloosters van Agia Moni, Agios Markos en Agia Markella, de beschermer van het eiland, zijn een bezoek waard! Chios kent vele hoogtepunten, vindt ze via deze link.

Andere plaatsen op Chios zijn o.a. Kardamyla, Lagada