Wanneer reizen naar Athene
Griekenland wordt vooral geadverteerd als een zomerbestemming en de redenen waarom ze sterk pleiten: het heerlijk warme klimaat, de zandstranden en de honderden adembenemende eilanden zijn meer dan genoeg om Griekenland te beschouwen als de ultieme zomerparadijs waarvan mensen dromen om te bezoeken.

Hoewel niemand de schoonheid van Griekenland onder het felle zonlicht kan ontkennen, is het echter algemeen bekend dat tijdens het hoogseizoen tussen eind juni en eind augustus Griekenland - en met name sommige Griekse eilanden - te veel aandacht trekken en overweldigend druk worden, wat uw algehele ervaring kan beïnvloeden.

Als je een extraverte, sociale persoon bent die energie haalt uit de drukte, denk dan niet twee keer na bij het boeken van je zomervakantie. Als u echter de voorkeur geeft aan een meer ongebruikelijke scène, dan kunt u waarschijnlijk beter kiezen voor de late lente of vroege herfst voor uw vakantie.
Waar dan ook tussen eind april en begin juni of de hele maand september geeft u de kans om de zalige Griekse zomer te ervaren zonder belemmerd te worden door de drukte van de toeristische golven die het land overspoelen; het beste van beide werelden!

Aan de andere kant is het een goed bewaard geheim dat Griekenland ook als een uitgelezen winterbestemming kan dienen, aangezien het vasteland van het land, afgezien van de vele eilanden, gebieden van onvergelijkbare schoonheid verbergt. Het is gegarandeerd dat de diversiteit van het Griekse land een uniek landschap biedt dat zelfs de meest ervaren reizigers kan verbazen.