Griekenland vakantie tips. Lindos is niet alleen het mooiste dorp op het Griekse eiland Rhodos, misschien is het wel het mooiste dorp van Griekenland. Het is zeker het meest bezochte dorp op Rhodos en een van de meest bezochte dorpen van Griekenland. Lindos is een verplicht nummer tijdens uw Rhodos vakantie.

Lindos heeft twee bezienswaardigheden. Ten eerste is er de traditionele erfgoed beschermde plaats met zijn smalle straatjes en romantische witte huizen. Daarnaast natuurlijk boven Lindos, de Acropolis van Lindos. De renovatie van Lindos in de afgelopen decennia is zeer goed gelukt. In de zomer worden de autovrije smalle straatjes, zeer drukke voetgangerszones. In de vele smalle straatjes raakt bijna iedereen de weg kwijt. Restaurantjes, cafés en souvenirwinkels, u kunt ze niet missen. Het prijsniveau ligt iets hoger dan in andere plaatsen op Rhodos.

Er zijn enkele overnachtingsmogelijkheden, de meeste bezoekers zijn dagjesmensen uit Falaraki, Rhodos stad en uit andere toeristische plaatsen op Rhodos. Lindos heeft een een strand van zo'n 300 meter.

De Akropolis van Lindos is het oudste en belangrijkste monument van de Dodekanesos en het behoort zeker tot een van de 10 belangrijkste van Griekenland. De oudste tempel werd ongeveer 800 voor Chr. gebouwd. Vanuit het dorp Lindos bereikt u de Akropolis in zo'n 10 minuten wandelen. U volgt een steil pad met treden en u moet zo'n 120 meter hoogte overbruggen. Als uw conditie niet zo goed is, kunt u altijd de ezel nemen. Hoogtepunt is de Tempel van Anthina Lindia op het hoogste punt in de Acropolis van Lindos. Daarnaast heeft u er een prachtig uitzicht over de oostkust van Rhodos.

Breng een bezoek aan Lindos voordat de grote drukte opgang komt, de Acropolis is al om 08:00 uur geopend. Vanaf 10:00 uur wordt het erg druk. Rhodos stad ligt op zo'n 50 km.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lindos.