Groen, blauw en wit zijn kleuren die het Griekse Sporaden-eiland Skiathos typeren. De groene pijnboombossen, het helderblauwe water van de Egeïsche Zee en de witte zandstranden zijn namelijk al bezienswaardigheden op zich. Je weet dat Skiathos-stad een onmisbare aanvulling aan je vakantie Skiathos is wanneer je geniet in een smaakvol gyrosrestaurant na een dag uitgebreid shoppen in de winkelstraat Papadiamantis.


Omringd door het heldere water van de Egeïsche Zee vormt het Griekse eiland Skiathos, behorend tot de Sporaden-eilandengroep, een geliefde bestemming voor een zonvakantie. De dichte begroeiing met pijnbomen en de lange, witte zandstranden sieren het decor van dit zonovergoten eiland. Wie ‘Mamma Mia’ heeft gezien, zal zich hier tijdens een zonvakantie al snel thuis voelen. Een aantal stranden en de oude haven, ook wel ‘Palio Limani’ genoemd, zijn namelijk gebruikt als decor voor deze film.


Getypeerd door een doolhof van kleine straatjes en roodgekleurde daken kan de gelijknamige hoofdstad Skiathos-stad in het zuidoosten van het eiland bezocht worden. Vanuit uw hotel of appartement loopt je zo naar de oude haven waar gezellige ouzeri’s, zoals Kabourelias, je verwelkomen tijdens een vakantie Skiathos. In deze knusse restaurantjes is het mogelijk typische Griekse mezedes te proeven in combinatie met een glas ouzo. Voor een middag shoppen tijdens deze vliegvakantie hoeft niet ver gezocht te worden. Papadiamantis is de populairste winkelstraat van Skiathos-stad. Bijzonder is dat de straat vernoemd is naar de gelijknamige Griekse schrijver wiens voormalige huis hier nu dienst doet als museum. Na de hele dag langs kledingzaken en souvenirwinkeltjes te hebben gestruind, is een portie gyros bij Nikos restaurant zeker een aanrader.