Roda is een populaire badplaats aan de noordkust van het prachtige groene eiland Corfu. Roda biedt alles voor een ontspannende en en avontuurlijke vakantie.

Het eiland is met zijn bijna 600 vierkante kilometer het tweede grootste van de Ionische eilanden en wordt ook beschouwd als het groenste en meest noordelijke van de Griekse eilanden. Slechts gescheiden door een smalle zeestraat van het Albanese en Griekse vasteland en met het oog op de teen van Italië, werd Corfu in vroegere tijden door zeer verschillende volkeren gedomineerd. Ieder volk heeft zijn eigen tradities en typische bouwstijlen op het eiland achtergelaten. Een zeer grote impact op Corfu had de Venetiaanse overheersing. Nog steeds kunt u in vele dorpen maar vooral in Corfu stad, een mix van Venetiaanse bouwstijlen met de typische Griekse bouwstijl bewonderen.

Corfu is een groen eiland en in tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden wacht u in Corfu een zeer gevarieerd landschap. U ziet vooral olijfbomen en cipressen, maar ook platanen, eucalyptusbomen, fruitbomen, notenbomen en vele andere bloemen. Bovendien Corfu is een zeer bergachtig eiland dat voornamelijk bestaat uit kalksteengebergte. Corfu is echter ook een romantische kust met vele mooie baaien, talloze prachtige stranden en het diepblauwe en kristalheldere water van de Ionische Zee.

Roda ligt aan de noordkust van het eiland en wordt omringd door de dorpen van Sidari en Acharavi. Roda was ooit een vissersdorp. Vandaag de dag is helemaal gewijd aan het toerisme. Naast de vele hotels, biedt Roda een breed scala aan cafés, restaurants, bars, discotheken en winkels. Mooi is het kleine historische centrum direct aan het strand met aangename tavernes, cafés en pubs waar zelfs Britse ontbijt specialiteiten worden geserveerd. Het mooie zandstrand van Roda is niet te vol. De zee wordt hier langzaam dieper. Kinderen kunnen hier goed zwemmen. Watersporters kunnen o.a. surfen, paragliding en waterskiën.

De idyllische strandpromenade is vooral in de avonduren de plek voor een romantische wandeling.

Vakantiegangers met een interesse in archeologie krijgen in Roda ook waar voor hun geld. In de buurt van de badplaats bevinden zich opgravingen, waar ook reeds Romeinse thermen werden blootgelegd. In het centrum van Roda vindt u ook nog overblijfselen van een tempel, opgegraven in het jaar 1940.

Roda is niet alleen de perfecte plek voor gezinnen en sporters, maar ook voor romantici en toeristen op zoek naar ontspanning. In Roda kan iedereen zijn of haar persoonlijke vakantiedroom waar laten worden.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Roda.