Griekenland vakantie tips Rhodos

Rhodos een vakantie op het eiland van de zon. Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden en het vierde grootste eiland van Griekenland. Op 300 dagen schijnt op Rhodos de zon, natuurlijk ideaal als u lekker wilt ontspannen op het strand. Op Rhodos, gelegen aan de zuidkust van Turkije in de Egeïsche Zee, wonen ongeveer 125.000 inwoners. 

Hoewel er vele steden zijn, woont het overgrote deel in de gelijknamige hoofdstad Rhodos stad. Het bergachtige eiland is een van de meest populaire bestemmingen in Europa en zeker niet in het minst omwille van zijn unieke landschap. De lange zandstranden zijn ideaal om te zwemmen. 

 

Wandelaars moeten het binnenland van het eiland bezoeken, het is voornamelijk bergachtig en de flora en fauna is indrukwekkend. De diversiteit van het landschap is uniek. Als toerist heeft u veel recreatie mogelijkheden. De Dodekanesos eilanden behoren met 3000 zonuren tot één van de zonnigste regio's in Europa. Het zwemseizoen begint in het voorjaar en houdt u van zwemmen kunt tot november nog een duik wagen in het 28 graden warme Egeïsche Zee water. Juli en augustus zijn overigens de warmste maanden, maximum temperaturen van 40 graden Celsius zijn geen uitzondering. De lage luchtvochtigheid en het kustwindje maken het verblijf aangenaam. Ondanks de hitte, kunt u in de zomer met volle teugen genieten.

 

De oude binnenstad van Rhodos stad werkt als een magneet op de toeristen, het paleis van de Grootmeester en de restanten van de machtige muur zijn echte publiekstrekkers. Dit gedeelte van de stad staat overigens reeds jaren op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Andere bezienswaardigheden zijn de vlindervallei in het noordwesten en de hete bronnen van Kalithea in het noordoosten van het eiland. Houdt u niet echt van cultuur, is Faliraki in het zuidoosten van het eiland uw plaats. Hier vindt u talrijke bars, restaurants, pubs en discotheken. U kunt er dineren bij kaarslicht en feestvieren tot in de vroege uurtjes. De meeste toeristen komen met het vliegtuig naar Rhodos, op het vliegveld kunt u eventueel direct een auto huren. Wilt u uw eigen auto meenemen, kunt u de auto veerboot vanaf het Griekse vasteland nemen. Met de bus kunt u tegen een lage prijs het eiland ook verkennen.

Conclusie: een vakantie in Rhodos is de moeite waard!