Aan de westkust tegenover het eiland Kassos vindt u Arkassa. Deze plaats dompelt u onder in haar eeuwenoude geschiedenis. Tussen het dorp en het eiland steekt een machtige stenen klif als blikvanger de zee in, Paleokastro, het oude kasteel. Daar loopt u op de fundamenten van het antieke Arkesia. En als u via het witte pad naar boven wandelt, gaat u nog verder terug in de tijd. Daar ziet u de resten van de oude burcht uit 1200 v Chr. Volgens de kenners zou dit de citadel zijn geweest van de 4 beroemde steden in de klassieke oudheid. Vanaf daar hebt u een mooi uitzicht op de landtong en als u goed kijkt ziet u ook de kapel, de Agia Sofia. Die is gebouwd op de resten van de Agia Anastasia, een kapel uit de 5e-eeuw. In het kapelletje bevindt zich een bijzonder doopvont waar nog steeds kinderen worden gedoopt.

In het centrum van Arkassa is een museum, dat beheerd wordt door de 'papas' (priester) Yiorgos Konstantinidis. Hij heeft hier wat restanten uit opgravingen tentoongesteld. In de loop der jaren heeft deze priester een bijzondere verzameling aangelegd, die zeker de moeite van een bezichtiging waard is!

Arkassa is, na de hoofdstad Pigadia, de grootste plaats op het eiland Karpathos. Het is gelegen aan zee in het zuidelijke gedeelte. Arkassa is populair bij de toeristen vanwege de smalle, gezellige straatjes. Tevens zijn er twee strandjes, gescheiden door een berg met de oude muur van Arkassa. Een pad brengt u naar de top vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. In de luwte van het prachtige zandstrand van Agios Nikolaos, dat wellicht het mooiste van het eiland is. Vlakbij Arkassa ligt een vissersdorpje Finiki waar u heerlijke vers gevangen vis kunt eten in één van de gezellige restaurantjes.

In Arkassa vindt u weinig bus- en taxi verkeer. Vooral in het voor- en naseizoen rijden er erg weinig bussen en taxi's. Het huren van een auto is zeker aan te raden.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Arkassa.