Griekenland vakantie tips Samos

Samos een Grieks eiland voor kenners en fijnproevers ! Samos is een Grieks eiland voor de kust van Turkije, voor kenners en fijnproevers. Samos is een Grieks eiland, echter als u op de kaart kijkt bedraagt de afstand naar Turkije slechts twee kilometer. 

Samos heeft een uitstekende toeristische infrastructuur, veel hotels en prima stranden en het zeewater loopt langzaam af. Het eiland is daarom ook zeer geschikt voor families met kinderen. Twintig jaar geleden stond Samos nog bekend als feest eiland. Nu is het allemaal wat rustiger geworden. De feestvierders van vroeger, genieten nu meer van het strandleven, de wandel-en de watersport mogelijkheden. Wandelaars kunnen het beste een hotel zoeken in Kokkari of Agios Konstantinos. De dorpen zijn gelegen in het groene noorden van Samos en ze zijn ideaal als vertrekpunt.

 

Samos, disco's stranden en wijn. De disco's en clubs worden hoofdzakelijk bezocht door Griekse jongeren, maar natuurlijk ook voor de toerist perfect, die eens niet met hetzelfde internationale publiek op de dansvloer wil staan. De meest levendige badplaats op Samos is Pythagorio. U kunt in Pythagorio goed wandelen, winkelen en eten. Ook Vathi (Samos stad) en Vassilikos zijn ideaal om een beetje te slenteren.

 

 Samos kent ook enkele bezienswaardigheden, zoals de tunnel van de Eupalinos, Romeinse baden, tempels en Grieks-orthodoxe kerken. Wilt u volledig in rust genieten van uw vakantie op Samos, komt u in het bergdorp Marathokampos aan uw trekken.

 

De mooiste en populairste stranden vindt u in het noorden van het eiland, Tsabou Beach, Tsamadou Beach en Limnonaki Beach.

Samos is ook de naam van de beroemdste wijn van het eiland. Het is over het algemeen een zoete wijn, verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Er worden ook goede droge witte wijnen geproduceerd. Wijnen die goed samen gaan met de vis, kip, konijn en groentegerechten van Samos.