Griekenland vakantie tips, Tigaki ligt op 11 km van Kos stad en op 7 kilometer ten noorden van het dorp Asfendiou. Tigaki heeft zo'n 250 permanente inwoners. Het is een vakantieoord waar de ontwikkeling in de afgelopen tientallen jaren niet heeft stilgestaan. Vooral langs de lange zandige kustlijn op het noordelijke deel van het eiland.

Jaren geleden was Tigaki de favoriete vakantieoord voor de lokale bevolking. De natuurlijke omgeving van Tigaki is indrukwekkend en rustgevend, met veel groen rondom en veel planten en kleurrijke bloemen die het landschap sieren. Diverse accommodatie veelal dicht bij het strand, samen met een zeer rustige autovrije omgeving maakt Tigaki tot één van de meest populaire bestemmingen op het eiland Kos.

Lekker eten kunt u ook in Tigaki, de tavernes serveren vooral verse vis gerechten, maar als alternatief geldt de lokale of Europese keuken als alternatief. Als u iets sneller wilt eten zijn er ook diverse snackbars en fastfood restaurants. Winkels zijn er in voldoende mate, veelal centraal gelegen en de hele dag geopend. De verschillende clubs, bars en disco's staan ​​garant voor een perfect nachtleven, die kan duren tot in de vroege ochtend.

Overdag kunt u zwemmen, zonnen en sporten op het strand met zijn kristalheldere wateren (10 kilometer lang). Het water bij het Tigaki strand is erg ondiep waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen en voor degenen die niet goed kunnen zwemmen.

Windsurfers zullen genieten van deze plek, want er zijn veel hoge golven verder op zee, voor minder ervaren surfers is er een opleidingscentrum beschikbaar op het strand. Als u genoeg heeft van zonnebaden en zwemmen, kunt u lopen naar het nabijgelegen wetland, iets verder vindt u een aantal leuke dorpjes om te bezoeken: Zipari, Asfendiou, Pili, Palio Pili (tussen 2 en 8 km). Kos stad bereikt u gemakkelijk met de bus, taxi, auto, motor en zelfs op de fiets. Het meest populaire vervoermiddel in Kos stad is de fiets. Het vliegveld op Kos ligt 15 km ten noordoosten van Tigaki.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Tigaki.