Griekenland vakantie tips, de rustige badplaats Anissaras ligt 21 km ten oosten van Heraklion, ten westen van de Kaap Sarandaris. Het gebied is nu vol met grote hotels, waarvan de meeste all-inclusive services bieden. Voor de hotels zijn er kleine zandstranden met een rotsige zeebodem. Alle stranden zijn goed uitgerust met parasols en ligbedden.

De stranden zijn prachtig, maar de zeebodem is op veel plaatsen behoorlijk rotsachtig. Dit maakt ze populair bij snorkelaars, maar golven zijn een regelmatig probleem. Het strand dichtbij Analipsis het langste in het gebied, is "zandiger" dan de rest. Als u wilt zwemmen op de stranden aan de voorkant van de hotels, moet u langs de kust lopen totdat u de baai vindt die u leuk vindt. Anders moet u toestemming vragen aan de hotelbewakers om u door de hotels te laten lopen.

In het meest oostelijke punt van Anissaras, op kaap Sarandaris, vindt u de kleine kapel van St. George, die zeer pittoresk is en een spectaculair uitzicht heeft op de diepe baaien van Chersonissos. U kunt het bereiken door oostwaarts te lopen vanaf de stranden van de hotels of door te rijden op de weg die Anissaras verbindt met Chersonissos. Bij de kaap ziet u een stenen voetpad, dat naar de kerk leidt.

Anissaras is niet echt een dorp, of nederzetting, maar bestaat alleen uit verspreide hotels en vakantiehuizen. U zult dus niet veel mogelijkheden hebben om buiten het hotel te dineren of uit te gaan. Chersonissos is echter dichtbij. Een klein probleem, de bussen die naar Chersonissos rijden stoppen ongeveer 2 km van het strand, of u moet een taxi bellen.