Griekenland vakantie tips. Het eerste wat u opvalt als u aankomt in Ixia op het eiland Rhodos, zijn de vele hotels, waarbij de keus onbeperkt lijkt en dat zover het oog reikt. Toeristen genieten van de zon bij het zwembad van het hotel of op het strand, of storten zich op allerlei watersporten, winkelen, proeven van enkele van de specialiteiten die de restaurants langs de hoofdstraat. 


Overal langs de kustlijn en andere straten parallel aan deze vindt u een veelheid aan hotels en kleine commerciële centra. Als u dit allemaal een beetje te toeristisch vindt, ga dan naar het eind van het strand op weg naar Kremasti.  Welk hotel, of appartement , heeft u moeite met kiezen lees dan de reviews op zoover.nl


Als u niet in Ixia verblijft, is eigenlijk het oude Ialysos één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op het eiland gelegen op de heuvel van Filerimos en de belangrijkste reden voor een bezoek aan dit gebied. Dit is waar u de overblijfselen van de tempel van Zeus en Athena Poliada, evenals de overblijfselen van de Byzantijnse vestingwerken, de 14e Eeuwse kerk van de Ridders en de weg naar Golgotha, (een pad van cipressen met indrukwekkende heiligdommen aan beide zijden).


Een vakantie in Ixia, aan de noordoostelijke punt van het Griekse eiland Rhodos, is de perfecte plek om te ontspannen in de zon en te werken aan een kleurtje. De stranden in Ixia zijn zowel zand- als kiezelstranden, u kunt hier zwemmen in de zee, maar het water kan een beetje ruw zijn en dus niet ideaal voor kinderen. De meeste hotels en resorts hebben hun eigen zwembaden, er zijn dan ook nog voldoende mogelijkheden om te zwemmen en te zonnebaden. Het meeste entertainment vindt plaats in de hotels zelf. In Ixia vindt u pubs en bars, maar voor een bruisend nachtleven, kunt u beter naar Rhodos stad gaan, gelegen op 5 km van Ixia.

Of je nou wil zonnen op het strand of wil surfen: Ixia is de juiste plek. Het is een populaire vakantiebestemmingen op Rhodos met veel luxe hotels. Kijk vanuit je hotel uit op de blauwe zee, wat een plaatje!

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Ixia.