Griekenland vakantie tips, jarenlang was Naxos stad op het Griekse eiland Naxos, toeristisch beduidend achtergebleven bij de buren Parikia op Paros of Thira auf Santorini. De aansluiting werd echter tot vreugde van vele inwoners eindelijk gevonden. Veel Cycladen fans zijn echter minder positief met de ontwikkelingen.

De Chora van Naxos bestaat uit de haven en de lange boulevard, direct daarachter vindt u de binnenstad met de kasteel wijk en de vele kleine smalle steegjes, in waar bijna iedere vreemdeling loopt als in een labyrint. Ten noorden van de haven, ligt op een schiereiland de tempel Apollo met de tempel poort, het symbool van Naxos.

In het zuiden van de hoofdstad, ligt de nieuwbouwwijk Agios Georgios, met veel hotels en het beste strand van Naxos. Direct aan het water (haven) vindt het moderne Naxos. Tientallen dure cafés en tavernes wachten op de toeristen en de inheemse nouveau riche. Een koffie kost hier al gauw 3 tot 4 euro. Wilt u iets eten in een van de restaurants aan de waterkant, kijk dan waar de Grieken eten en laat u niet door het personeel overhalen.

Net achter de haven begint de oude stad . Dit is het mooie gedeelte van Naxos stad, u kunt er uw oriëntatie verliezen en u vindt er kleine winkeltjes, een bakkerij en restaurantjes. In het centrum van de kasteel wijk (het bovenste gedeelte) vindt u een katholieke kerk, daarnaast het archeologische museum van Naxos. De grote tempel poort staat ongeveer 200 meter ten noorden van de haven van Naxos-stad. Het werd gebouwd in de 6e Eeuw voor Chr. en is 6 meter hoog.

U bereikt het schiereiland over een kleine dam in 2 minuten van de haven. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de stad en de zee, met inbegrip van de omliggende eilanden.

De meeste toeristen verblijven in Agios Georgios, net ten zuiden van de havenpromenade van Naxos stad. Het strand van Agios Georgios is een van de mooiste op Naxos en u bent in 10 minuten lopen in het centrum.

Vanuit Naxos stad vertrekken bussen o.a. naar Apollonas en naar de stranden ten zuiden van Naxos stad (zoals Agia Anna en Plaka). Er zijn 3 campings op Naxos, waarvan de Maragas Camping het meest populair is onder stamgasten. Een andere camping kunt u te voet in 40 minuten vanuit Naxos stad bereiken. Door de aanwezige concurrentie van de 3 campings, krijgt u waar voor uw geld.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Naxos stad.