Griekenland vakantie tips, klein, rustig en Grieks: dat zijn drie woorden die bij het vissersdorpje Ligia in Lefkas passen. Dit Griekse dorp aan de Ionische Zee is de perfecte bestemming voor een strandvakantie. Wissel het relaxen op het smalle stadsstrand af met een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, Lefkas-stad. Of kijk hoe in de haven dagelijks de verse visvangst wordt binnengebracht. Dat visje ligt straks op je bord bij een taverne aan de sfeervolle haven van Ligia.


Ligia: rustig dorpje aan de Ionische Zee

Ligia is een kleine vissershaven aan de oostkust van het Griekse eiland Lefkas. Het ligt op een kwartiertje rijden van Lefkas-stad. De perfecte bestemming voor een relaxte strandvakantie, zou je zeggen. En dat klopt want het strand in Ligia is nooit ver weg. Het smalle stadsstrand, genaamd Ligia Beach, aan de Ionische Zee en met kiezels is perfect voor een familievakantie met kinderen. Dat komt omdat de zee langzaam afloopt en vrij kalm is. Leg je handdoek neer en geniet maar van de waterpret. Laat de kinderen lekker spelen in de branding terwijl het warme zonnetje zorgt voor een kleurtje. Het mooiste stukje van dit strand vind je aan het einde van Ligia richting Nidri. Het strand is hier een stuk groter en heeft veel natuurlijke schaduw van de pijnbomen langs de rand van het strand.


Aan de zuidkant van het Ligia ligt de haven met een aantal typisch Griekse vissersboten die rustig op en neer dobberen. Bij de talloze restaurants kun je terecht voor lokaal gerecht met verse vis. Tegenover het strand en de haven heb je uitzicht op het fort Agios Georgios. Wanneer de zon langzaam wegzakt, gloeit de heuvel bij het fort in een mooie roze kleur. Het perfecte uitzicht tijdens een Grieks diner. Wil je de volgende dag meer zien van het Griekse Lefkas?

Huur een auto en binnen een kwartier sta je al in hoofdstad Lefkas-stad. Botenfanaat? In de haven van deze stad liggen meer dan 500 boten verankerd. Rondom de jachthaven zijn veel winkels en restaurants gevestigd waar je je vast een middag kunt vermaken. Of dwaal door de smalle straatjes van Lefkas-stad langs traditionele huisjes naar het kasteel van Agia Mavra. Dit fort fungeert tegenwoordig als openlucht theater waar in de zomermaanden regelmatig concerten worden georganiseerd. Geniet ook van het goede leven op het Griekse Lefkas en boek een voordelige vakantie naar Ligia.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Ligia.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays