Griekenland vakantie tips, Pythagorion is de belangrijkste toeristische trekpleister op het eiland Samos. Aan de zuidoostelijke kant van het eiland en op de locatie van de oude stad Samos ligt  Pythagorion. Vele jachten en zeilboten ren aan in de grote, maar toch pittoreske haven. Vanuit deze haven kunt u ook vertrekken naar diverse andere eilanden in de Egeïsche Zee. Op de gronden met de voetstappen van de grote filosofen Pythagoras, Aristarchus, Epicure en Aesop, heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur en de geschiedenis van het oude Samos.


Er zijn verschillende archeologische vindplaatsen in het gebied, die het bezoeken meer dan waard zijn. Breng een bezoek aan de archeologische vindplaatsen. Laat u betoveren door het wonder van de natuur. Andere bezienswaardigheden in  Pythagorion zijn: het standbeeld van Pythagoras, het kasteel van Likourgos, de kerk van de Metamorphosis, de Ephpalinos tunnel, de kerk van Spiliani met zijn kapel in de grot, de romeinse baden en het meer van Glifada.


De stad vroeger bekend als Tigani, vanwege zijn vorm, werd later vernoemd naar de wiskundige Pythagoras. Geniet natuurlijk van zon, zee en van de gastvrije vriendelijk bevolking en hun traditionele ambachten.  Pythagorion op Samos is een unieke culturele parel in de Egeïsche Zee en uitgeroepen tot een UNESCO cultureel werelderfgoed. Bent u nog nooit naar Pythagorion geweest, gezien de reacties van vaste bezoekers is een bezoek aan Samos en dan in het bijzonder aan Pythagorion meer dan de moeite waard.