Griekenland vakantie tips: Het dorp Afandou gelegen op het Griekse eiland Rhodos, werd gesticht in de periode toen de piraten de eilanden van de Middellandse zee overspoelden. De eilandbewoners verlieten de oevers en zochten onderdak in het binnenland van Rhodos. Het dorp Afandou afgeleid van het Griekse woord "afandos", dat betekent onzichtbaar, omdat het dorp niet kon worden gezien vanaf de zee.

Het dorp Afandou ligt op 5 km van Faliraki en het is één van de grootste en oudste dorpen op het eiland Rhodos. Gevuld met vruchtdragende- en olijfbomen, is het dorp ook beroemd om zijn tapijten.

Het dorp heeft ongeveer 7.500 inwoners en er zijn diverse winkels aanwezig. Als u het dorp bezoekt, is het essentieel om de Onze Lieve Vrouwe kerk te bezichtigen. U vindt de kerk naast het belangrijkste plein van het dorp. Hier kunt u vele gastvrije lokale bewoners ontmoeten, ze spreken overigens een zeer karakteristiek accent. In de zomer verbindt een klein dorpje het dorp met het strand.

Het strand van Afandou is erg groot, zo'n 3 kilometer lang en kristalhelder water. Op het uiterste linker gedeelte van het strand vindt u rotsen en grotten, een ideale plek voor avonturiers. Als u sportief wilt zijn, de golfbaan Afandou ligt ook dicht bij het dorp.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Afandou.