Griekenland vakantie tips: in alle rust schildpadden spotten op een paradijselijk eiland met witte zandstranden aan een azuurblauwe zee? Dat kan veel dichterbij zijn dan je misschien zou denken, als je een vakantie in Agios Sostis boekt. En dan kun je in deze zuidelijke kustplaats op het Griekse eiland Zakynthos ook nog romantische wandelingen maken door de pijnboombossen. Of vanuit de Ionische Zee de ruige rotskust bewonderen.


Vakantie vieren op een Grieks eiland dat niet wordt platgelopen door toeristen? Dan zit je goed in een appartement in Agios Sostis. Deze badplaats ligt op het eiland Zakynthos en is vanwege het langzaam afslopende zandstrand in de Ionische Zee een goede plek voor een familievakantie met kinderen.

De badplaats wordt door een houten brug verbonden met het gelijknamige eiland. Tijdens een wandeling over de houten brug naar het romantische eiland kun je de vuurrode zonsondergang aanschouwen.


Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Agios Sostis is de gelijknamige haven, ook wel de haven van Laganas genoemd. Hier vind je tal van vissersboten en kleine motorboten. Wanneer je vroeg in de ochtend de haven bezoekt, na een vers ontbijt in het appartement Agios Sostis, is er een grote kans dat je hier Caretta Caretta zeeschildpadden kunt spotten. Deze bijzondere dieren komen namelijk af op de aanmerende vissersboten.


Vreemd eigenlijk, dat het in dit kleine plaatsje aan de zuidkust van het eiland niet veel drukker is. De natuur is hier namelijk betoverend mooi, met bijzondere rotsformaties, schilderachtige baaien en uitgestrekte pijnboombossen. En de helderblauwe Ionische Zee natuurlijk, die vanuit een hotel of appartement in Agios Sostis nooit ver te zoeken is. Je loopt dan ook zo het gouden Agios Sostis zandstrand op, waar je in alle rust een duik in het kristalheldere water kunt nemen. Of maak bij zonsondergang een romantische wandeling naar het rotsachtige Cameo Island, voordat je in het centrum van Agios een gezellig restaurant uitkiest voor een overheerlijke moussaka.


Paradijselijke stranden op Marathonisi

Tijdens een vakantie Agios Sostis is ook de nabije omgeving een bezoek meer dan waard. Huur bijvoorbeeld een bootje en vaar naar het nabijgelegen Marathonisi. Dit eilandje wordt ook wel Turtle Island genoemd, dus ga bij aankomst meteen op zoek naar de indrukwekkende caretta caretta zeeschildpadden die hier hun nesten bouwen. Maar niet alleen voor schildpadden is de omgeving hier paradijselijk: dankzij het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee lijkt het net of je op een tropische bestemming bent beland. En dat op maar ongeveer 3 uur vliegen vanaf Amsterdam! Vlieg ook voordelig de Griekse zon tegemoet tijdens een vakantie op het eiland Zakynthos.

Wilt u ook eens naar Agios Sostis, ik heb op deze pagina diverse hotels en appartementen voor u geselecteerd.