Griekenland vakantie tips, Skala Potamias is een populaire zomerresort op het eiland Thassos en grenst aan het Golden Coast-strand, het zuidelijke einde, dat zich bevindt in deze prachtige zandstrandblauwe baai, omringd door de spectaculaire diep grijze granieten bergen, bekleed met het felgroene van de dennen, het zilvergrijs van de olijfgaarden en het donkergroene van platanen. Direct daarachter kunt u de hoogste top van het eiland zien, Ipsarion, op een adembenemende hoogte van 1.204 meter.


Het gouden kust strand is samen met het gouden strand van Skala Potamias ongeveer 2, 5 km lang en bestaat meestal uit fijn goudkleurig zand, met een paar smalle kiezelstranden. In het verleden werden deze twee stranden gescheiden door gebieden met zandduinen en een kleine rivier, maar nu vormen ze één lange en diepe strook zandstrand, dat inmiddels de trots is van de Egeïsche zee en inderdaad van de hele Middellandse Zee.


Het fijne zand is schoon en goed onderhouden en het is de perfecte omgeving voor kinderen om te spelen en om zandkastelen te bouwen. Het strand is vernoemd naar de kleur van het zand en wanneer de zon haar hoogtepunt bereikt en het strand laat schitteren, zou u het echt een gouden schoonheid kunnen noemen. Het strand is bekroond met twee blauwe vlaggen.


U kunt niet alleen genieten van het prachtige strand en een heldere, schone zee, maar u kunt zich ook  onderdompelen in de prachtige natuurlijke schoonheid van de omgeving. Als u een vroege vogel bent, kunt u vanaf zonsopgang de zon zien opkomen uit de eindeloze zee en wanneer het een volle maan is, is het heerlijk om op het strand te zitten kijken naar de maan die in de zee dompelt, net bij de rand van de Kaap.


De toegang tot de badplaats is zeer eenvoudig, met uitstekende verbindingen en een goede en regelmatige busdienst. Beschikt u niet over eigen vervoer, geen probleem u kunt een auto of motorfiets huren. De badplaats heeft zelfs een eigen taxistandplaats.

Als u in Skala Potamias verblijft, heeft u gemakkelijk toegang tot alle andere stranden rond het eiland, vele oudheden en archeologische vondsten en de nabijgelegen steden en dorpen, die elk hun eigen unieke attracties hebben.


Skala Potamias heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk klein dorp aan de kust en een permanente verblijfplaats voor veel Grieken en buitenlanders, die hier hun prachtige woningen hebben gebouwd.

Het aantal winkels en restaurants neemt jaarlijks toe en het dorp biedt nu ook in de wintermaanden faciliteiten en attracties aan zijn bewoners en bezoekers.


Skala Potamias is een populaire badplaats en u heeft de keuze uit een gevarieerd aanbod aan hotels en kamers. Gezien de populariteit van Skala Potamias  dient u wel vroegtijdig te reserveren.