Griekenland vakantie tips Kos.

Kos een waar strandparadijs in Griekenland !!. Wilt u uw vakantie doorbrengen op het Griekse eiland Kos, komt u spoedig tot de conclusie dat u te maken heeft met een waar strandparadijs. Tijdens uw vakantie op het eiland Kos raakt u onder de indruk van de authentieke Griekse sfeer, aangename lucht-en watertemperatuur en de prachtige zandstranden.


Kos maakt geografisch deel uit van de Dodekanesos eilanden groep. Kos is een klein eiland en daardoor kunt u het goed verkennen met de auto, bus, fiets of scooter. Wilt u een groter gebied ontdekken, uitstapjes naar de naburige Turkse badplaatsen worden regelmatig aangeboden tijdens het seizoen. Op Kos wonen zo'n 21.000 inwoners en buiten het seizoen, heerst er een aangename rust. Met deze rust is het natuurlijk gedaan, als het vakantie seizoen begint. Door de grote aantallen toeristen kan de bevolking verdrievoudigen of verviervoudigen. In Kos stad vindt u het centrum van het toerisme. Ondanks de enorme aantallen souvenirwinkels, cafés en bars, vindt u altijd weer mooie groene ruimtes om te ontspannen. Tijdens een wandeling door het stadje, begint u aan uw ontdekkingsreis.

De talrijke en verspreid over de stad gelegen oude historische bezienswaardigheden en de vrij toegankelijke archeologische vindplaatsen illustreren de rijke geschiedenis van het eiland. Naast de meer slopende toeristische trekpleisters zoals Kardamena (in het bijzonder met het Engelse bezoekers) zijn er aan de noordkust een aantal kleine kuststeden met uitstekende strandfaciliteiten. Hier kunt u uw vakantie veel rustiger door brengen. Het voormalige vissersdorp Mastihari biedt u deze mogelijkheid. In het centrum van Mastihari zijn er tal van kleine herbergen. De grotere hotels zijn gelegen net buiten de stad, direct aan het lange zandstrand.


De typische traditionele Griekse manier van leven treft u aan in de bergdorpen Zia en Pyli, deze dorpen zijn echter inmiddels ook afhankelijk van de toeristensector en worden daardoor zeker minder authentiek. Het uitzicht blijft fantastisch. Het Dikeos gebergte is uitermate geschikt, om een mountainbiketocht of een wandeltocht te maken. Een vakantie op Kos heeft meer bezienswaardigheden. Asklepieion ligt op zo'n 4 kilometer ten westen van Kos en het is een van de absolute hoogtepunten van het eiland. Hier kunt u één van de eerste ziekenhuizen van de mensheid bewonderen. Het bouwwerk uit de 4e eeuw voor Chr bestond ook uit meerdere klaslokalen, woonruimtes, een zwembad en enkele tempels.


Watersport liefhebbers zullen in Kamari waar voor hun geld krijgen. In de directe omgeving vindt u de mooiste stranden van het eiland. De Baai van Kefalos, het eiland Kastri en Paradis Beach, bieden watersportliefhebbers alles wat hun hart sneller doet kloppen. De Empros thermaalbaden in het oosten van het eiland zijn een ander hoogtepunt op het eiland Kos. In een grote beek , komen zeewater en zwavelrijk water samen. Hier kunt u genieten van allerlei wellness mogelijkheden. Ook bezienswaardig is de kleine stad Antimachia vlak bij de luchthaven. Een van de traditionele windmolens wordt daar nog steeds bediend. Daarnaast is er nog een kasteel om te bezichtigen.

Booking.com