Griekenland vakantie tips, Petra is een dorp op het Griekse eiland Lesbos met ongeveer 1100 bewoners. Het eiland Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland en ook een van de meest afwisselende.

Iedereen die op vakantie gaat naar Lesbos, moet in ieder geval naar het noorden van het eiland en vooral een bezoek brengen aan Petra. De levendige plaats is in de zomer een mooie uitvalsbasis om het eiland te verkennen. De gemeente Petra en vooral de gelijknamige hoofdstad van deze regio is een van de meest populaire toeristische gebieden van het eiland Lesbos. Petra is gelegen in het noorden van Lesbos. Vanaf het vliegveld kunt u de plaats met een huurauto in ongeveer een uur bereiken. Bussen vertrekken ook regelmatig naar Petra, waarbij u dan iets langer onderweg bent.

In Petra is een lang zandstrand, een promenade en diverse tavernes. Het strand van Petra is een van de mooiste stranden van het eiland en is interessant vanwege het zacht glooiende water vooral voor gezinnen met kinderen. Op het strand zijn er parasols en stoelen beschikbaar. De regio Petra staat bekend om de vele stranden. Zeer dicht bij het dorp Petra is een rustig en vrij afgelegen strand Avlaki. Het dorp Anaxos, dat in de buurt ligt heeft een even populair zandstrand.

Het centrum van de stad Petra leidt door gezellige straatjes, langs diverse cafés, restaurants en souvenir - en kunstwinkels. Het symbool van het dorp staat op een 40 meter hoge rots, de kerk van Panagia Glykofilousa, ook het kleine kerkje van Agios Nikolaos uit de 17e eeuw met haar oude fresco's, is de moeite waard om te bezoeken. Het prachtige in de buurt gelegen dorp Mithymna (Molivos) en het kasteel moet u ook bezoeken.

Wilt u ook eens naar Petra, ik heb op deze pagina diverse hotels en appartementen voor u geselecteerd.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Petra.