Griekenland vakantie tips, Nikiana is een klein vissersdorpje met een pittoreske haven, die een populaire overnachtingsplaats is voor privéjachten. Als toeristenoord heeft Nikiana zich inmiddels ontwikkeld, maar toch is er voldoende accommodatie. Nikiana ligt op een afstand van 9 kilometer van de stad Lefkás en op 7 kilometer afstand van het populaire dorp Nidri. Nikiana werd gesticht door de bewoners van het bergachtige dorp Alexandros, gelegen in de omliggende groene heuvels.


Nikiana's locatie is ideaal voor het verkennen van het eiland of  om te gaan eiland hoppen. Vanwege de prachtige omgeving met de rijke vegetatie, de olijfbomen en cipressen, is Nikiana vooral geliefd bij toeristen die willen ontspannen en ontstressen.  Gezinnen geven ook de voorkeur aan Nikiana vanwege de nabijheid van de stad Lefkás. U kunt gaan winkelen in de stad, hetzij met de bus of met een huurauto. Hoewel Nikiana een rustig badplaats is, zijn er enkele lokale bars en restaurants waar u kunt genieten van een drankje of een maaltijd kunt nuttigen als u niet naar de stad wilt gaan.


Er is aanzienlijke toeristische groei in het gebied geweest, maar de stranden zijn nog steeds intact en daarom zijn er geen toeristische voorzieningen, zoals ligstoelen. Wat is echter beter dan de natuurlijke schaduw van de bomen en kliffen in de buurt? Ga eronder liggen en geniet van het zand- en kiezelstrand met de kristalheldere wateren. Als u van watersport houdt, het duikcentrum van Lefkás is hier gevestigd.


Het bergachtige terrein in de omgeving is ideaal voor wandelingen of off-road rijden. De locatie van het dorp biedt een panoramisch uitzicht op de oostkust en de bergen van het vasteland.


Als het woord vakantie voor u ontspanning, spectaculaire uitzichten, groene landschappen en sportieve activiteiten betekent, verblijf dan in Nikiana!

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Nikiana.

 

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays