Op het eiland Samos gelegen aan een grote idyllische baai, omringd door beboste bergen, ongeveer 10 km ten westen van Samos stad ligt het kleine, pittoreske vissersdorpje Kokkari. 


Het wordt terecht de mooiste plaats van het eiland genoemd. Volgens mij is het zelfs één van de mooiste plekken van Griekenland. Veel toeristen komen jaarlijks terug naar Kokkari en zijn echte stamgasten geworden. De mooie stad met zijn smalle straatjes, leuke cafés, kleine winkeltjes en traditionele Griekse koffiehuizen zijn een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers. Naast de kiezelstranden, vindt u in de buurt en aantal kleine idyllische baaien, die zelfs goed te voet kunnen worden bereikt. Zeker te noemen zijn het Lemonákia en het Tsamadou strand, omringd door olijfbomen en wijngaarden behoren ze ongetwijfeld tot de mooiste op het eiland Samos.


In Kokkari kunt u zowel een auto, motor, scooter en fiets huren.  Kokkari is een aanrader voor gasten die houden van de mooie natuur, maar ook van het strand. Vanuit Kokkari kunt u gemakkelijk wandelingen ondernemen in de prachtige, vrij ongerepte natuur in het achterland van de noordelijke kust. Surfers vinden in Kokkari ook prima omstandigheden. Zelfs het uitgaansleven is de moeite waard. Kokkari was voor mij liefde op het eerste gezicht. Geniet in één van de restaurants aan de strandboulevard van de zeevruchten en verse vis gerechten en met een glaasje retsina, of gewoon een koud biertje, of een glaasje fris en geniet van het uitzicht over de turquoise zee.