Griekenland vakantie tips, Agios Nikolaos was ooit een klein agrarisch dorp aan de noordkust van Kreta. Vandaag de dag is het een van de meest bekende toeristische plaatsen op Kreta. Met bijna 10.000 inwoners is het de hoofdstad van de regio in het oosten van Kreta. Niettemin heeft de stad nog steeds een Kretenzer, landelijke charme.

Historische gebouwen of prachtige stranden heeft de stad niet te bieden. Het bruisende centrum van de stad nodigt de lokale bevolking en de toeristen uit, om te gaan winkelen. In het centrum ligt een meer ( Voulismeni ).

Rond het meer vindt u vele restaurants, bars en tavernes. Interessant in ieder geval zijn de musea. Het Archeologisch Museum is na het museum van Heraklion de tweede belangrijkste van Kreta. Het is vooral bekend om de collecties van vorminoïschen tijd, dus de eerste dagen van de kolonisatie van Kreta.

Het kleinere volkskunde museum heeft alledaagse voorwerpen, maar ook het begin van de textielindustrie en de traditionele Kretenzische muziekinstrumenten worden tentoongesteld.

Agios Nikolaos heeft veel restaurants opvallend ook een Nederlands restaurant genaamd De Molen. Wiener Schnitzel met frietjes en ook Nasi Goreng staan op de kaart. Het restaurant bevindt zich bij het bovengenoemde meer.

Airconditioning bussen vertrekken vanaf het nieuwe busstation gelegen op zo'n 1,5 km van het centrum naar o.a. Heraklion, Sitia, Ierapetra, Elounda en Kritsa. Wilt u naar Chania of Rethimnon, moet u in Heraklion overstappen. Vanuit Agios Nikolaos kunt u met de glasbodem catamaran de onderwaterwereld van Kreta aanschouwen. Vele boten vertrekken in de zomer ook naar Spinalonga.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Agiaos Nikolaos.