Voor de noordoostkust van Griekenland is het eiland Thassos een van de mooiste vakantieparadijzen voor natuurliefhebbers midden in de Thracische Zee.

Op Thassos begint de vakantie met de aankomst, want na de vlucht naar Kavala op het vasteland gaat de veerboot verder naar het eiland. Vanaf het water heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op de enorme bergketens die het landschap van Thassos domineren.

Vooral in het milde voor- en najaar komen wandelaars hier aan hun trekken en kunnen enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Thassos te voet verkennen. Dit omvat het "Archangelos" klooster, dat op een uniek mooie locatie op een berghelling ligt en u na een lange wandeling beloont met een onvergelijkbaar uitzicht op de zee voor u.

Een van de waardevolle tips van Thassos is een wandeling naar Theologos, een dorp hoog in de bergen. Met zijn kleine huisjes opgetrokken uit natuursteen biedt Theologos u de typische flair van de Griekse bergdorpen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, is het de moeite waard om het lokale museum van de lokale geschiedenis te bezoeken, waar u zich kunt onderdompelen in de geschiedenis en kenmerken van de bergdorpen.

Voor fans van de oudheid is Limenas de moeite waard als een van de bezienswaardigheden van Thassos.

Ga tijdens uw vakantie op Thassos naar de hoofdstad van het eiland, slenter langs de pittoreske oude haven en door dromerige steegjes met gezellige cafés en typisch Griekse tavernes.

Volg de sporen van het verleden en verken de ruïnes van het oude Limena. Het oude akropolis en de tempel van Apollo geven u inzicht in de vroegere uitstraling van de oude stad.

Het goed bewaard gebleven amfitheater organiseert regelmatig concerten in een unieke setting en onder de blote hemel. Als u meer wilt weten over de oude geschiedenis van Thassos, moet u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum in Limenas.

De oude tempel van Alyki in de gelijknamige kustplaats aan de zuidkust is ook een bezoek waard, als u geïnteresseerd bent in geschiedenis. Direct verbonden met het tempelcomplex is een prachtige strandbaai, waar u zich kunt opfrissen.