Griekenland vakantie tips, Sivota is een van de mooiste baaien in Lefkás, 32 km ten zuiden van de hoofdstad. De nederzetting ligt rond een blauwe, kristalheldere baai te midden van groene heuvels en weelderige groene bossen met uitzicht op de Ionische Zee. 


De mooie haven van het dorp biedt een veilige schuilplaats voor privéjachten en vrij dichtbij ligt ook het hoofdstrand. Tegenwoordig is Sivota waarschijnlijk het meest populaire toeristenoord op Lefkás.

Overdag is het vrij rustig en 's nachts veel levendiger. Het dorp is een veel geprefereerde bestemming voor de jachteigenaren. Sivota herbergt enkele prachtige stranden met geweldige wateren en wit zand, zeer beroemd om hun adembenemende schoonheid en de wilde achtergrond. De meesten van hen zijn echter per boot bereikbaar. Langs de kleine haven van Sivota vindt u een aantal leuke vis tavernes en restaurants. 


Sivota ligt in de buurt van vele stranden en biedt de bezoeker de mogelijkheid om uit meerdere opties te kiezen. Als u start vanaf de westkant stuit u op vele prachtige stranden, die meermaals zijn bekroond met de blauwe vlag.

Milos strand

Het heeft wit zand en diepe turquoise wateren, echt indrukwekkend. Het is niet bereikbaar met de auto. Een pittoresk pad vanaf Agios Nikitas (20 minuten lopen) brengt u er naartoe, u kunt ook een taxiboot nemen.

Kathisma

Het kosmopolitische strand van Lefkás. Kristalhelder water en kilometers kiezelzand. Het heeft restaurants, cafés, een strandbar. Parasols en ligbedden zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Er is ook een vrij grote parkeerplaats.

Kalamitsi 

In de buurt van het dorp zijn er drie zandstranden met turquoise water, witte kiezels, zand en rotsen. Een kiosk is aanwezig.

Gialos

Nabij Athani Village is er een prachtig zandstrand met turquoise wateren. De toegang is gemakkelijk per auto of motor. 

Egremni.

Het beroemde strand Egremni, wordt beschouwd als de beste in de Middellandse Zee. Met 2 km zandstrand en het turquoise heldere water doet dit strand veel denken aan de Caraïben.

Porto-Katsiki

Zeer bekend in Griekenland, omdat het is uitgeroepen tot het belangrijkste strand van het land. Het beeld van het witte strand voor de majestueuze rots, de turquoise wateren en de 100 treden die u naar de zee leiden, is nu een geregistreerd handelsmerk van de locatie en van verschillende reclames en toeristische advertenties.