Als u niet woont in Vourvourou, dan komt u naar Vourvourou voor uw vakantie en dan bent u op de perfecte plaats om te genieten en te ontspannen.

Als u Vourvourou voor het eerst ziet zult u zich afvragen waar het centrum is. De hoofdstraat van Vourvourou volgt de kust een paar kilometer. Deze straat met hotels, appartementen, pensions, restaurants en winkels, vormt het dorp Vourvourou.

Het is gelegen aan de oostkust van Sithonia. Voor de kust is een kleine archipel van 9 eilanden. Deze heerlijke plaats zal u een ontspannen vakantie bezorgen. Het lange strand dat de baai volgt kunt u niet met veel andere stranden in Sithonia vergelijken. Net buiten Vourvourou zijn een aantal mooie stranden, zoals het Karidi strand, beoordeeld als een van de beste stranden van Sithonia.

Overnachten is geen probleem in Vourvourou, u vindt een groot aantal hotels, appartementen, studio's en villa's, hetzij langs de kust of aan de hoofdweg. De prijzen liggen iets hoger dan bijvoorbeeld in Sarti, maar het niveau in Vourvourou is ook iets beter. Luxe villa's worden aangeboden aan de beter gesitueerde toerist.

Vourvourou biedt op Sithonia de unieke mogelijkheid om een boot te huren en naar het eiland Diaporos te varen. Het eiland Diaporos beschermt Vourvourou tegen de zee en vormt een baai, dat lijkt op een verrassend groot zwembad! Het water is er altijd rustig.

Volgens kenners is Vourvourou het beste deel van Sithonia! U huurt een kleine boot huren en vaart naar Diaporos en laat de tijd passeren, misschien op een eenzaam strand, of tijdens een picknick , maak een wandeling en zie de 'Blue Lagoon'.

Langs de kronkelende kustlijn van Diaporos liggen een ongewone aantal grote zeilboten afgemeerd in de baai. Rijke Russen komen hier om hun speeltje te tonen in de Middellandse Zee. Vourvourou is een bijzondere plek in de harten van de Russen. De meeste van de gasten komen uit Moskou en ze misschien nooit hebben gehoord van Santorini, maar ze hebben allemaal gehoord van Vourvourou.

Wat kunt u doen in Vourvourou ?
Ontspannen, ontspannen en ontspannen. Naast zwemmen en rusten op de stranden, het huren van een boot voor een excursie naar Diaporos. Verken een aantal van de meest geïsoleerde stranden in Sithonia. Een must is de Blue Lagoon aan de oostelijke kant van Diaporos. Mensen komen uit alle hoeken van het schiereiland op boottochten alleen maar om de Blue Lagoon te zien.

Vourvourou voor een heerlijke ontspannen vakantie.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Vourvourou.