Rhodos is een van de meest bezochte eilanden in Griekenland. Het is het grootste eiland van de Dodekanesos, vooral bekend om de Kolossus van Rhodos. De Kolossus was een van de zeven wonderen van de oude wereld en werd helaas verwoest tijdens een aardbeving in 226 voor Christus. De Kolossus van Rhodos is alleen bekend uit antieke teksten. Er is geen archeologisch materiaal gevonden dat met zekerheid in verband kan gebracht worden met het beeld. Rhodos is een ideale zomerbestemming vooral vanwege haar prachtige stranden. Er zijn echter ook veel dingen te doen in de winter. Middeleeuwse steden, archeologische vindplaatsen en musea sluiten goed aan bij de lokale gastronomie en de natuur van het eiland. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is de middeleeuwse oude binnenstad van de stad Rhodos uitgeroepen tot Werelderfgoed.

  • Paleis van de Grootmeester van de Ridders, ook wel bekend als Kastello, het kasteel dateert uit de 14e eeuw en samen met zijn torens en bogen, het is een van de weinige voorbeelden van gotische architectuur in Griekenland. Het kasteel herbergt een interessant museum met voorwerpen uit verschillende historische perioden.
  • Akropolis van Rhodos. Heiligdommen, tempels en openbare gebouwen bevolkte de Akropolis van Rhodos, een mooi voorbeeld van Griekse architectuur. Onder de gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de gebouwen van de stoa en het kleine theater.
  • Kalithea Springs, gelegen tussen de badplaatsen Kalithea en Faliraki, is een spa die dateert uit de klassieke oudheid. Oorspronkelijk dus een natuurlijke kuuroord, nu een monument. U vindt er echter een klein strand in een rustige omgeving, zand en ondiepe wateren, waardoor het populair is bij gezinnen met kinderen.
  • Lindos, het dorp Lindos, is een andere attractie van het eiland. Lindos ligt aan een grote baai tegenover het vissersdorpje Charaki. Een ander kenmerk van het gebied is de Akropolis van Lindos met de prachtige tempel van Athena.
  • Agios Pavlos of Sint Paulus baai. De legende zegt dat Paulus hier in 51 na Christus kwam om het christendom te prediken aan de plaatselijke bevolking. De baai ligt net buiten Lindos en is een van de meest gefotografeerde van het eiland. Er staat een klein kerkje op de heuvel met een uniek uitzicht op de nabijgelegen Akropolis.
  • Rodini Park. Rodini staat bekend als het oudste park ter wereld en ligt op minder dan 3 kilometer van de stad Rhodos. Het park heeft dichte vegetatie, terwijl rivieren poelen en watervallen vormen. Het landschap is gemaakt van bruggen en banken waar u kunt zitten en kijken naar de herten, eenden en pauwen.
  • Anthony Quinn Bay. Deze beroemde baai is omgeven door pijnbomen die bijna de zee raken. Smaragdgroene wateren zijn de belangrijkste attractie van het mooiste strand van Rhodos. Anthony Quinn Bay is erg populair onder jongeren, terwijl families dit vaak vermijden omdat de rotsachtige kust een beetje riskant is voor kinderen.
  • De vallei van de Petaloudes. De vallei van de Petaloudes, of vallei van de vlinders, is het natuurlijke leefgebied van miljoenen tijger motten die sinds mei in het gebied leven. Tijdens de zomer bedekken miljoenen nachtvlinders hele bomen. De vallei, rijk aan zeldzame natuurlijke schoonheid, herbergt ook een klein natuurhistorisch museum.
  • Lokale gastronomie. Rhodos heeft een lange traditie in handgemaakte pasta vanwege de Italiaanse aanwezigheid en invloed in de Dodekanesos. Pitaroudia is een traditioneel gerecht gemaakt van tomaten, kikkererwten of gehakt. Dolmadakia zijn gevulde wijnbladeren gemaakt met linzen en rijst. Andere lokale gerechten zijn gegrilde vis en lam. Soupioryzo is een soort risotto, gekookt in inktvisinkt, en rouzetia zijn kleine rode zand visjes die gefrituurd worden, met een populaire knoflook dip die skordalia wordt genoemd.
  • Musea en bezienswaardigheden. Rhodos is de thuisbasis van een aantal interessante musea. Het Archeologisch museum richt zich op objecten uit de Hellenistische tijd. De Gemeentelijke galerij van Rhodos, herbergt een unieke collectie schilderijen. Andere musea zijn: het Joods museum, museum voor moderne kunst en het bijenmuseum. Voor kleine kinderen, neem de tijd om het speelgoedmuseum in Archipoli te bezoeken, evenals het Aquarium van Rhodos.