Pefkochori is gelegen op het schiereiland Kassandra, net voor zijn laatste kaap, in een gebied dat een paradijs voor een ecoloog zou kunnen zijn. Het klimaat, de prachtige natuurlijke omgeving, de mooie stranden en de kenmerkende geest van de gastvrijheid van de inwoners, konden de eerste toeristen in de vroege jaren '70 meer dan bekoren.

Sindsdien heeft het zicht ontwikkeld als een van de meest opmerkelijke vakantieoorden in Europa.

Pefkochori is een schilderachtig dorp, met voetgangers promenades, pleinen en tuinen. Het dorp dankt zijn naam aan het pijnboombos (pefko betekent pijnboom).

Inmiddels is het een dichtbevolkt dorp met een kosmopolitische sfeer, het heeft uitstekende hotels, studio's en villa's. Langs de kustweg en in de kleine straatjes, vindt u een grote verscheidenheid aan restaurants, bars, patisserieën, supermarkten en souvenirwinkels.

De typische tavernes of de luxueuze restaurants verleiden u met hun heerlijke creaties en de uitzonderlijke lokale wijnen.

Pefkochori is ook een plaats waar het toerisme in harmonie samen gaat met de natuur. Dwalen in de frisse lucht en de geur van het bos opsnuiven of dwalen langs de smalle straatjes van het oude dorp met de neo-klassieke gebouwen, de rozenstruiken en citroenbomen is ook ontspannende en opwekkende ervaring.

Zonnebaden op het strand, spelen en sporten in de zee en genieten van verfrissende cocktails zijn enkele van de dagelijkse activiteiten die uw vakantie aangenaam maken.

In de zomer worden hier de ITENBA zeilboot-races gehouden, waarbij de start plaatsvindt vanuit de natuurlijke haven Glarokavos. Vanaf hier kunt u ook korte boottochtjes maken.

Het nachtleven en haar verleidelijke suggesties maakt Pefkochori echt anders, als de zon ondergaat achter de heuvels, garanderen romantische hoekjes een sensuele sfeer, maar ook bars en disco's met gekleurde lampjes en live muziek, bezorgen u onvergetelijke avonden en een goede tijd in het dorp.


Ongeveer 4.5km van het dorp is er een onverharde weg die leidt naar Glarokavos, een prachtige lagune.


Voor degenen die het niet weten of degenen die niet op z'n minst een paar dagen hebben doorgebracht in het dorp, Pefkochori is daar waar u vakantiedromen werkelijkheid kunnen worden.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Pefkochori.