Griekenland vakantie tips, het is een vraagstuk die elk jaar weer terugkomt, boek je een pakketreis of ga je los vluchten en een accommodatie boeken. Wat is goedkoper? En wanneer je een pakketreis boekt, kies je dan voor een all inclusive vakantie, een appartement of een hotel met ontbijt? 

Naar de website van een willekeurig reisbureau gaan, een leuke vakantie uitzoeken en zo die pakketreis in een keer boeken. Lekker makkelijk en geen zorgen over je vakantie. Maar wat nou als je liever verschillende plekken gaat bekijken, of het reisbureau net niet die ene reis aanbiedt die je graag wilt maken? Die reis samenstellen doe je toch gewoon zelf!

Bedenk waar je heen wilt en stippel je route uit.
Je hebt het vast al in je hoofd. Griekenland, het vasteland of één of meerdere eilanden, met mooie plekken die je graag wilt zien, maar niet alles ligt dicht bij elkaar. Een rondreis is dan een goede optie. Maak een lijstje met alle plekken die je graag wilt zien en plot ze op een kaart.

Kijk ook gelijk waar de luchthavens zijn. Vervolgens kun je een route gaan bepalen. Begin en eindig bij plekken dichtbij een luchthaven, dat scheelt heen en weer rijden.

Bekijk beschikbaarheid van vluchten.

Bedenk je wanneer je op vakantie wilt. Vervolgens check je de beschikbaarheid van de vluchten naar de luchthavens die je eerder gevonden hebt.

Kijk ook eens naar een dag eerder of later vliegen, dit kan soms veel geld en/of tijd besparen. Vluchten op kleine luchthavens gaan vaak niet dagelijks. Gaat u met uw eigen auto naar het vliegveld, maak dan gebruik van het Groningse bedrijf Parkos, dit platform vergelijkt alle aanbieders van parkeerplaatsen. Liever met de trein, dat kan met de NS.

Je hoeft je vlucht nog niet direct te boeken, maar het geeft je in elk geval een idee wat er beschikbaar is op welke dag. U kunt uw losse vlucht boeken naar Griekenland via Transavia, TUI, Vueling  en natuurlijk via de Griekenland specialist Aegean Airlines. Binnenlandse vluchten in Griekenland worden ook uitgevoerd door Olympic Air. Op Kayak.nl kunt u zowel vliegtickets als hotels vinden, dat geldt ook voor Transavia Holidays,  en lastminute.com waar u uw reis helemaal zelf kunt samenstellen.. 

Bepaal hoe lang je op welke plek wilt blijven. Zoek vervolgens een verblijf uit. Dit kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Via Booking.com  ,  Agoda.com vind je snel en makkelijk verblijven in of rondom de plaatsen waar je heen wilt, Trivago biedt u ook een ruime keuze aan hotels. El Greco Tours biedt ook diverse hotels en appartementen aan in Griekenland.

Natuurlijk zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wil je flexibel zijn en later nog wat om kunnen boeken? Zoek dan een verblijf waar je gratis kunt annuleren. Vergeet ook niet een verblijf met parkeerplaats te vinden als je per (huur)auto gaat reizen.

Ga je niet met je eigen auto, regel dan een huurauto. Ook dit kun je makkelijk van te voren doen.

Wellicht wil je het vasteland met één of meerdere eilanden combineren, kijk dan ook naar de veerboot havens en leg de veerboot direct vast op Let's Ferry., of via de website van Ferries Booking.com. 

Overtocht.nl is de ferryspecialist in Nederland en België. Wij werken samen met 65 ferrymaatschappijen met ruim 650 routes in Europa en Noord – Afrika.

Klaar! Je hebt alles uitgezocht en je bent er helemaal klaar voor. Vergeet niet je boekingen definitief te maken als je dat nog niet gedaan hebt. Maak nog even een overzichtje voor jezelf met alle kosten en vergelijk dit met een pakketreis, die u kunt uitzoeken bij alle reisbureaus op de pagina boek uw reis naar Griekenland.

Transparantie: affiliate links of banners zijn opgenomen in dit bericht en op andere pagina's van de website. Dit betekent dat als u een product koopt via een van deze links of banners, wij een kleine commissie ontvangen. De prijs verandert voor u niet, dus u hebt geen nadelen, maar helpt ons de website in de lucht te houden.

Booking.com