Griekenland vakantie tips, de idyllische baai Agios Georgios ligt in het noordwesten van Corfu in Griekenland en een van de geheimen van het eiland. Een beetje verscholen en ver weg van het massatoerisme ligt de droombaai met een eigen sfeer.

Het 3 km lange zandstrand en het kristalheldere water geven de plek een paradijselijke flair en nodigen iedereen uit om een droom vakantie door te brengen op Corfu. Langs het strand wisselen zich onopvallende accommodaties, tavernes en kleine supermarktjes af. Vooral de gezellige tavernes maken de vakantie in Agios Georgios uniek.

De eigenaren verwennen hun gasten met Griekse specialiteiten, verse vis en niet in het minst met hun vriendelijke en gastvrije aard en dat in een authentieke omgeving.

De baai Agios Georgios wordt omgeven door een heuvelachtig berglandschap, versierd door een schilderachtig vegetatie van olijfbomen, cipressen en struikgewas.

Agios Georgios laat geen wens onvervuld gaan, van actief tot ontspannen, alles is mogelijk. U kunt gaan zeilen, windsurfen of deelnemen aan andere watersporten, als u echter liever de onderwaterwereld van Agios Geogios wilt ontdekken, kunt u gaan duiken of snorkelen.

Voor wandelaars zijn er vele routes op Corfu, in verschillende moeilijkheidsgraden. Maak eens een wandeling door olijfgaarden naar naburige baaien of door kleine Corfu dorpen en ontdek het eiland op een andere manier. Als u een mountainbike huurt gaat het natuurlijk een beetje sneller en het bergachtige landschap is de voorwaarde voor een sportieve uitdaging.

Voor nog meer ontspanning kunt u zich aanmelden voor een yoga cursus, er zijn tal van mogelijkheden in de directe omgeving.

Zin in een tochtje op het water? Huur een boot en verken de omgeving op het water! Op de zuidelijke route naar Paleokastriza zijn er kleine, eenzaam stukken strand langs de steile kust. Noordwaarts zijn er ook prachtige stranden en kleine eilandjes. De Diaponitische eilanden Othoni, Mathraki Errikoussa en zijn zeer aantrekkelijk voor dagjesmensen. Vanuit Agios Stefanos kunt u deze eilandjes ook met de veerboot bereiken.

Op de heuvel boven de baai ligt het kleine bergdorpje Afionas. Dit bergdorpje is een echte aanrader, u bereikt het in zo'n 20 minuten en u zult zeker onder de indruk geraken van het prachtige uitzicht op de baai. Het dorp zelf overtuigt met zijn originele Griekse uitstraling en diverse tavernes.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Agios Georgios.