Griekenland vakantie tips Mykonos

Mykonos het mooiste eiland van Griekenland. Mykonos zandstranden, een perfecte sfeer en de natuurlijk de zee. Het Griekse eiland Mykonos ligt in de Egeïsche Zee halverwege tussen het Griekse en het Turkse vasteland. Sinds de jaren '60 is Mykonos niet alleen een populaire bestemming voor Grieken, maar ook voor Duitsers, Nederlanders, Belgen en Zweden. Een vakantie op Mykonos is een vakantie op het strand, maar ook lekker slenteren in de hoofdstad, feestvieren in één van de discotheken of het bezichtigen van de oude bezienswaardigheden. Niet voor niets wordt Mykonos vaak omschreven als het "Eiland van de Zon". 

Mykonos is voor velen het mooiste eiland van Griekenland. In de zomer is de gemiddelde temperatuur zo'n 27 graden Celcius. In vergelijking tot de meeste van de Griekse eilanden is Mykonos relatief vlak, de hoogste top is 364 meter hoog. Typische witte huizen met blauwe luiken steken af tegen glinsterende zee en zorgen voor de typisch Griekse charme. Naast een uitstekende strandvakantie, biedt het eiland veel afwisseling. De stranden van Paradise en Super Paradise, vroeger alleen te bereiken met bootjes, nu ook per bus, zijn heel bekend bij naturisten en homo's. Mykonos is ook een party eiland, u vindt er vele clubs, discotheken en er zijn vaak strandfeesten. Vooral Chora is wereldwijd bekend vanwege zijn feesten. Misschien is de inrichting van de clubs iets eenvoudiger dan op Mallorca, maar de sfeer is er zeker zo goed. Erg populair is de Castro bar, hier kunt u met een cocktail in de hand genieten van een prachtige zonsondergang. 


De hoofdstad biedt naast het onstuimige nachtleven ook overdag veel. Er zijn voldoende restaurants en tavernes, waar u een kop koffie kunt drinken en een blik kunt werpen op de vele luxe jachten die zijn afgemeerd in de haven. De traditionele Cycladische architectuur vindt u overal in de stad. In de smalle straatjes vindt u enkele leuke winkeltjes. Een leuke dagtocht is met de veerboot naar het onbewoonde eiland Delos, hier vindt u veel oude ruïnes en goed bewaarde mozaïekvloeren.