Tijdens de zomermaanden is Kallithea het meest populaire dorp van Chalkidiki. Het dorp is gelegen op het eerste schiereiland van Chalkidiki, genaamd Kassandra.

Kallithea ligt op 85 km afstand van Thessaloniki, het is de meest kosmopolitische plek in Chalkidiki.

U moet het centrum van het dorp passeren, om de stranden en de dorpen in Oost-Kassandra zoals Pefkohori, Hanioti, Polichrono, Kriopigi en Paliouri, of delen van West-Kassandra zoals Fourka, Posidi, Agia Paraskevi te bezoeken. Het centrum van Kallithea is het kruispunt dat leidt naar deze twee richtingen. Op korte afstand ligt Afitos, dat u zeker moet bezoeken al is het alleen maar voor een middagwandeling.

Uw verblijf in Kallithea zal geen probleem zijn. Er zijn veel kamers, zodat u voldoende keuze heeft in diverse ​​goedkope accommodatie in de regio, maar er zijn ook luxe hotels. Een van de meest bekende luxe resorts in Kallithea is het Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel. In hetzelfde gebied zijn ook gevestigd het Athos Palace en Pallini Beach.

Kallithea, met een naam die verwijst naar de prachtige locatie, waar het dorp is gelegen en het prachtige uitzicht op de zee, is omgeven door een dennenbos.

In Kallithea vindt u ook het grootste winkelcentrum van Chalkidiki. In het belangrijkste voetgangersgebied en de omliggende straten vindt u juweliers, kleding- en schoenwinkels, supermarkten, banken, reisbureaus, autoverhuurbedrijven, fastfood, restaurants, cafés, bars en zelfs go-kart racing centrum. Kallithea voldoet aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende bezoekers.

Aan het eind van de belangrijkste straat, aan het einde van de heuvel, vindt u het strand van Kallithea en diverse strandbars waar elke dag en nacht wilde feesten plaatsvinden. 1,5 km afstand van Kallithea op de weg die leidt naar Pefkohori, vindt u de meest beroemde nachtclubs in Chalkidiki.

Kallithea is de ultieme plek als u wilt uitgaan en zich wilt storten in het nachtleven. Vanaf het begin van het zomerseizoen tot half september, zijn de beste DJ's in Noord-Griekenland actief in de clubs.

In het weekend tijdens de zomermaanden reizen bijna alle jongeren van Thessaloniki naar Kallithea, om te genieten van de prachtige stranden van het eerste schiereiland, maar ze komen ook voor het eindeloze nachtleven.

 

In het centrum van Kallithea staat de de kerk van de Heilige Pantaleon (Russische stijl). Net onder de heuvel en met uitzicht op de zee, vindt u archeologische opgravingen van o.a. de tempel van Dionysus en de Nimfen en een deel van Ammon Zeus.

 

Kallithea is een dorp in Chalkidiki, waar reisdiensten van hoge kwaliteit worden geleverd, die alle bezoekers zeker zullen weten te waarderen.

Als u houdt van drukke gebieden, moet u zeker een aantal dagen en nachten door brengen in het dorp Kallithea. Kallithea is ideaal voor mensen die het wilde nachtleven en feesten zoeken!

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Kallithea.