Griekenland vakantie tips, het populaire Mykonos behoort tot de Cycladen-eilandengroep ten zuiden van het Griekse vasteland. Hoewel het Griekse eiland niet groot is, trekt het elk jaar opnieuw duizenden zonaanbidders die ook van een goed strandfeest houden. Het heuvelachtige landschap van Mykonos wordt omringd door prachtige zandstranden. De drukste stranden liggen in het zuiden, maar in het noorden en westen zijn er wat rustigere stranden te vinden. Een vakantie op Mykonos is perfect voor iedereen die op zoek is naar een tolerant party-eiland. Mykonos is zeker ook een fijne bestemming voor wandelaars en liefhebbers van jeepsafari’s of zeiltochten. Je kunt er tevens geweldig duiken en snorkelen.

Sinds de jaren '60 is Mykonos niet alleen een populaire bestemming voor Grieken, maar ook voor Duitsers, Nederlanders, Belgen en Zweden. Een vakantie op Mykonos is een vakantie op het strand, maar ook lekker slenteren in de hoofdstad, feestvieren in één van de discotheken of het bezichtigen van de oude bezienswaardigheden. Niet voor niets wordt Mykonos vaak omschreven als het "Eiland van de Zon".

De hoofdstad biedt naast het onstuimige nachtleven ook overdag veel. Er zijn voldoende restaurants en tavernes, waar u een kop koffie kunt drinken en een blik kunt werpen op de vele luxe jachten die zijn afgemeerd in de haven. De traditionele Cycladische architectuur vindt u overal in de stad. In de smalle straatjes vindt u enkele leuke winkeltjes. Een leuke dagtocht is met de veerboot naar het onbewoonde eiland Delos, hier vindt u veel oude ruïnes en goed bewaarde mozaïekvloeren.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Mykonos stad.