Griekenland vakantie tips, Amoudara is een populaire badplaats aan het langste strand van Heraklion op het eiland Kreta. Amoudara ligt op zo'n 5 km ten westen van Heraklion. De badplaats is eigenlijk bijna vergroeid met Heraklion. Amoudara heeft het langste strand 5 km in de regio en is perfect voor zonaanbidders en sportliefhebbers.

De badplaats is speciaal ontwikkeld voor het toerisme met een lange strook langs de weg met hotels en appartementen, cadeau winkels, cafés, restaurants, in alle prijsklassen. In de zomer bruist Amoudara, als honderden toeristen ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen in Amoudara.

Alle faciliteiten zijn aanwezig, daarnaast met de nabijheid van Heraklion, is er voor iedereen van jong tot oud genoeg te beleven. Er is een grote selectie van traditionele tavernes, waar heerlijke gerechten worden geserveerd, cafés, winkels, juweliers en een grote keuze aan bars en nachtclubs voor een fantastische nachtleven, hoewel het aantal discotheken bescheiden is in vergelijking met Malia.

De belangrijkste attractie van Amoudara is het prachtige strand, dat populair is bij de lokale bevolking en de toeristen. Het water is schoon en windsurfen is een favoriete bezigheid.

Amoudara is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland Kreta. In de buurt ligt het dorp Gazi, de archeologische opgravingen van Tylissos en het dorp Rogdia.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Amoudara.