Griekenland vakantie tips, Rhodos stad is de grootste stad (ongeveer 65.000 inwoners) en de hoofdstad van de Dodekanesos. De stad is modern, rijk en westelijk. Vooral het toerisme heeft de afgelopen jaren geleid tot welvaart. De hoofdstad van de Dodekanesos is het noordelijkste deel van het eiland.

Het is verdeeld in drie delen. De nieuwe stad ligt op een schiereiland in het uiterste noorden, meer naar het zuiden de oude binnenstad en nog meer naar het zuiden de minder toeristische wijken voor de inwoners van Rhodos.

De Nieuwe Stad van Rhodos-Stad is een van de modernste steden van Griekenland. Tussen de grote internationale hotels vindt u alles op het gebied van toerisme. Het strand strekt zich uit rond het noordelijke en het westelijke deel van het schiereiland. In het oosten ligt de haven, die zich uitstrekt tot de oude stad. Internationaal bekend is de grote casino van Rhodos, u vindt het in het uiterste noorden. Slechts een gebouw ligt nog noordelijker, het Aquarium van Rhodos. Het is zeker een bezoekje waard.

Tussen de vele hotels vindt u restaurants, fastfood zaken en bars. De prijzen zijn vrij hoog voor Griekse begrippen. Alles is volledig gericht op toeristen. U vindt er Chinese, Italiaanse restaurants, McDonald's of Pizza Hut.

Ten zuiden van de nieuwe stad vindt u de oude stad van Rhodos. Dit gedeelte is wereldberoemd en de belangrijkste bezienswaardigheid van de oostelijke Griekse eilanden. Vanwege het belang zal ik er een aparte pagina aan wijden.

Monte Smith is een groot park ten westen van de oude stad van Rhodos. Het park herbergt drie bekende oude bouwwerken. Allereerst het oude stadion, het is 200 meter lang en het wordt vooral gebruikt door recreatie atleten. Daarnaast het oude theater met ongeveer 700 zitplaatsen. In de zomer zijn er diverse culturele activiteiten. Op het hoogste punt in het park vindt u vervolgens de Acropolis van Rhodos.

De groene long van Rhodos stad is het Rodini Park, ongeveer een kilometer ten zuiden van de oude stad, rechts de straat naar Lindos en Faliraki. Hier vindt u rust, een rivier en veel bomen. In de zomer is het in Rodini Park iets koeler dan in de rest van de stad. Erg populair zijn de vele pauwen die vrij rond lopen in het park.

De feest straat in Rhodos stad is de Orfanidou straat in het westen van de nieuwe stad. Hier vindt u clubs en bars voor ieders smaak. De Psaropoula straat is de fastfood straat.

Er zijn drie busstations in Rhodos stad, u vindt ze in de driehoek, nieuwe stad, oude stad en haven. Bussen vertrekken naar het vliegveld, Faliraki en Lindos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Rhodos stad.