Het Griekse vakantie-eiland Mykonos behoort tot de Cycladen-archipel en ligt midden in de Egeïsche Zee. Het is gemakkelijk te bereiken via de eigen luchthaven van het eiland.

U kunt een eerste indruk krijgen van het eiland en de verscheidenheid aan bezienswaardigheden van Mykonos tijdens een wandeling door de hoofdstad van het eiland, Mykonos-stad.

Geniet van de drukte van de vissersboten in de haven of wandel langs de kust naar de vijf sneeuwwitte en honderden jaren oude windmolens van Mykonos. Ze staan op een kleine heuvel boven de kust van de hoofdstad van het eiland en zijn al lang de herkenningspunten geworden.

Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over uw vakantieoord en de zee.

Een ander hoogtepunt is de kleine kerk "Panagia Paraportiani" uit de late middeleeuwen, waarvan de asymmetrische constructie u zal verbazen.

Het "Kleine Venetië" van Mykonos is ook een van de beste Mykonos-tips in de hoofdstad van het eiland. De geplaveide straten van deze pittoreske wijk zijn omzoomd met witgekalkte huizen met blauwe luiken, waarvan de kleur is gebaseerd op de Griekse vlag.

Struin door de talrijke souvenirwinkels voor een souvenir van uw vakantie of sluit de dag af in een van de typisch Griekse tavernes met moussaka of souvlaki voordat u de volgende dag andere bezienswaardigheden op Mykonos gaat ontdekken!

Mykonos bezienswaardigheden die natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers niet mogen missen
Het Cycladen eiland, met zijn glooiende heuvels, is een aantrekkelijke bestemming voor lange wandelingen.

Als wandelbestemming is de vuurtoren "Armenistis" een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden op Mykonos. De meer dan honderd jaar oude vuurtoren domineert Kaap Armenistis op het noordwestelijke puntje van het eiland. Het is de moeite waard om de vele trappen naar het uitkijkplatform te beklimmen, want een fantastisch panoramisch uitzicht compenseert de inspanning op de top.

Niet alleen op het eiland Mykonos kunt u veel bezienswaardigheden verwachten. Met de veerboot kunt u gemakkelijk de vele naburige eilanden verkennen tijdens een dagtocht. Voor alle vrienden van de antieke wereld is een omweg naar het kleine naburige eiland Delos een must.

Het eiland, dat is erkend als UNESCO-werelderfgoed, staat bekend om zijn rijke erfgoed met talrijke overblijfselen van oude tempels, waarvan met name veel van de sierlijke zuilen goed bewaard zijn gebleven.

Het hoogtepunt is het zogenaamde "Leeuwenterras van Delos". Als bewakers van het eiland staan ​​verschillende enorme leeuwensculpturen gemaakt van wit marmer langs de voormalige laan naar het tempelcomplex en bieden u indrukwekkende fotomomenten.