Griekenland vakantie tips, Platanes ook wel door diverse reisorganisaties genoemd Platanias Rethymnon ligt op slechts 5 km ten oosten van Rethymnon en is uitgegroeid tot een echt vakantiedorp op het eiland Kreta. Oorspronkelijk was Platanes slechts een onbeduidende buitenwijk van Rethymnon, gelegen aan de oude hoofdweg naar Heraklion.

Platanes is echter sterk ontwikkeld als gevolg van het lange strand. Grote luxe hotels, zoals het El Greco Hotel en het Creta Palace, hebben zich gevestigd in het gebied, er zijn een aantal eenvoudige pensions en guesthouses. In Platanes en het naburige Adele is weinig te zien, de toeristen komen alleen voor het strand en het nabij gelegen Rethimnon naar Platanes.

De drukke verkeersader door Platanes, waar de meeste hotels aan zijn gelegen, maakt het er niet aantrekkelijker op. Het strand zo'n 8 km lang loopt van Rethymnon zonder onderbreking tot Platanes en Adele. Het is een van de langste stranden van Kreta, maar in de zomer is het er toch best druk. Een van de weinige voordelen van Platanes zijn de frequente busverbindingen naar Rethymnon. In het hoofdseizoen vertrekt er om de 20 minuten een bus naar het busstation in het oude centrum van Rethimnon. Vandaar kunt u eenvoudig het eiland verkennen.

Platanes is dus geen slechte keuze voor vakantiegangers die met de bus Kreta willen verkennen. U kunt vanuit Platanes in één uur wandelen naar Rethymnon via de brede mooie promenade. Ook op het strand van Platanes leggen de zeeschildpadden hun eieren in de zomer. De broedplaatsen op het strand worden direct gemarkeerd en moeten met rust gelaten worden. 'S nachts is het verboden in de zomer naar het strand te gaan, het uitkomen van de jongen mag niet gestoord worden. Ze vinden hun weg naar het water door het licht van de maan.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Platanes.