Griekenland vakantie tips, het dorp Skala Kalloni behoort tot de gemeente Kalloni. Het ligt ongeveer 3 km ten zuiden van de stad Kalloni aan de noordwest kant van de Golf van Kalloni. Skala Kalloni is een populaire toeristische bestemming op het eiland Lesbos.

Het rustige vissersdorp Skala Kalloni is een populaire badplaats op het eiland Lesbos. Het kilometers lange zandstrand van Skala Kalloni is de bezienswaardigheid van het dorp. Het water is ondiep en het water is glashelder, daarom bezoeken gezinnen met kinderen graag het strand. Daarnaast blinkt de regio Kalloni ook uit door culinaire hoogtepunten, waaronder de lekkerste sardines ter wereld, maar kunt u zich ook vergapen aan de vele vogelsoorten, zoals roze flamingo's.

Fijnproevers bestempelen de sardines uit de Golf van Kalloni als de beste in de wereld. Ze worden verhandeld tegen hoge prijzen. Overtuig uzelf, neem plaats in een van de tavernes in de haven en bestel een portie. Vogelaars en natuurliefhebbers komen graag naar Skala Kallonis, in de regio kunnen ze een uitzonderlijk hoog aantal verschillende vogelsoorten spotten. In de zoutpannen kunt u diverse exotische soorten zoals flamingo's bekijken. Vanuit een aanwezige toren kunt u de vogels nog beter spotten.

In het midden van de haven van Skala Kalloni staat een borstbeeld van Aristoteles. De beroemde filosoof die in het oude Griekenland leefde en studeerde, heeft zich rond 350 jaar v. Chr. opgehouden in de regio Skala Kalloni, om dieren te bestuderen. Zijn observaties legde hij ook vast op schrift, om ze vervolgens te delen met zijn studenten en andere geleerden.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Skala Kalloni.