Griekenland vakantie tips, aan de zuidwest kust van het Griekse eiland Kefalonia ligt ten zuidoosten van Argostoli de hoofdstad van het eiland, het stadje Livathos. Hoewel Livathos slechts 4663 inwoners telt is het verdeeld in elf wijken, daaronder de wijk Svoronata.

Hoewel Svoronata in de onmiddellijke omgeving van de luchthaven ligt en dus snel en gemakkelijk bereikbaar is, kunt u in Svoronata genieten van een rustige en ontspannen vakantie te midden van het prachtige landschap. Bergen, olijfgaarden en rijke wilde bloemen velden karakteriseren de omgeving.

Hoewel Svoronata zelf niet direct aan de kust ligt, zijn de heerlijke stranden van Ammes, Avithos en Ai op loopafstand. Het stadje en de directe omgeving zijn niet typisch voor de regio, zeer vlak en daardoor perfect voor ontspannende wandelingen.

Svoronata is uitstekend geschikt voor een vakantie met kinderen, het is er rustig maar het is ook centraal gelegen. U kunt de kinderen in alle rust laten spelen en tijdens dagtochten de omliggende omgeving verkennen. Bijzonder geschikt voor kinderen is het strand van Avithos, omdat het erg vlak en slechts zeer langzaam in de zee loopt.

Het klimaat is zo typisch voor Griekenland, aangenaam mild, zodat een vakantie in Svoronata het hele jaar de moeite waard is. Het hoofdseizoen valt natuurlijk in onze zomermaanden.

Als u van plan bent om het hele eiland te verkennen, heeft u in Svoronata een gezellige uitvalsbasis gevonden om Kefalonia te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld de hoofdstad van het eiland Argostoli met de bus bezoeken, de reis duurt ongeveer 20 minuten en wordt dagelijks aangeboden.

Als u van plan bent om te verblijven in een appartement of huisje, voor u uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in drie kleine supermarkten. Bovendien zijn er enkele tavernes in het centrum van Svoronata. Een beetje meer nachtleven in de regio Lassi, Svoronata is eerder een vrij rustig dorp.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Svoronata.