Het knusse plaatsje Moraitika heeft een perfecte verhouding tussen oud en nieuw. Zo zijn er veel archeologische opgravingen en ruïnes te vinden in de directe omgeving, terwijl deze populaire badplaats ook alle moderne faciliteiten in huis heeft. Het plaatsje is gelegen aan de mooie zuidoostkust van Corfu en straalt een gezellig sfeertje uit. En ondanks dat het slechts 600 vaste inwoners heeft, is het in de zomermaanden een levendige badplaats. Met name het strand (zand en kiezel) is erg populair en is omgeven door palmbomen. Omdat de zee hier heerlijk rustig is, is dit ook erg geschikt voor kinderen. Het strand heeft tevens de Blauwe Vlag, wat garant staat voor veilig en schoon zeewater.

Eigenlijk bestaat Moraitika uit 2 delen: Ano (boven) en Kato (beneden). Ano is het nieuwe gedeeltes en hier tref je leuke tavernes aan en prachtige villa's. In Kato ligt het centrum en kun je een wandeling maken over de boulevard; uiteraard met restaurantjes en winkels. Je kunt eenvoudig van oud naar nieuw lopen, wat dit een leuke en complete badplaats maakt.

Het dorp Moraitika is een modern toeristenoord dat rond een natuurlijke baai ligt. Het dorp ligt op 20 km van Corfu stad. Het dorp is nooit te druk, ongeacht het tijdstip van aankomst. De meeste inwoners van Moraitika houden zich bezig met toerisme, daarom is het vrij eenvoudig om een ​​kamer of een appartement te vinden. Wat eten betreft, bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Er zijn tal van traditionele tavernes die het beste van de lokale Corfu-keuken aanbieden, samen met een scala aan internationale gerechten om alle bezoekers tevreden te stellen.

Er is een prachtig zandstrand recht tegenover het dorp Moraitika, ideaal om te zwemmen. Als u graag wilt gaan duiken, is er een exclusief duikcentrum, dat zowel basis als als geavanceerde cursussen aanbiedt.

Voor korte excursies, is een bezoek aan het nabijgelegen strand van Agios Ioannis ten zeerste aan te bevelen.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Moraitika.