Griekenland vakantie tips, na 6 uur vliegen (met stop in Athene) al landen op een tropische bestemming? Het kan tijdens een vakantie naar Agios Prokopios! Dit plaatsje ligt aan de westkust van het Griekse eiland Naxos. Het parelwitte strand en de felblauwe Egeïsche Zee dragen bij aan de exotische sfeer. Hier lig je urenlang in de Griekse zon of maak je een relaxte strandwandeling. En wie het groene en bergachtige Naxos beter wil leren kennen moet zeker eens een autorondrit maken.

Tropisch strand van Agios Prokopios

Parelwit zand, turquoise zeewater, palmbomen... Het lijkt wel of je op een tropisch eiland bent! Niets is minder waar, want je bent gewoon in Europa. In de badplaats Agios Prokopios op het Cycladen-eiland Naxos om precies te zijn. Tijdens een vakantie in Agios Prokopios geniet je van rust, ruimte en Griekse gastvrijheid. In deze rustige groene omgeving verblijf je met TUI in een kleinschalig appartement. Vanaf het balkon zie je de Egeïsche Zee en buureiland Paros liggen. Beneden in de schaduwrijke tuin schittert het zwembad uitnodigend. Wordt het een frisse duik? Of toch liever naar het strand? Daarvoor hoef je alleen maar de straat uit te lopen. Op het zand tref je parasols en strandbedjes, prima voor een relax dag. Maar het 2 kilometer strand leent zich ook voor een strandwandeling. Zo ontdek je achter de duinen drie zoutmeren en het lieflijke kerkje van Agios Prokopios.


Excursies op bergachtig Naxos

Na een heerlijke vakantiedag op het strand is het tijd om de plaatselijke tavernes te ontdekken. Wordt het vis souvlaki of een tafeltje vol Griekse mezze? Onder het genot van een glas 'kitron', de lokale citroenlikeur, bedenk je wat voor excursie je morgen gaat ondernemen. Een dagje naar Naxos-stad? Om daar de beroemde tempelpoort van Portara te bewonderen? Ontspannen slenteren tussen de wit-met-blauwe huisjes en de Griekse cultuur opsnuiven? Of trek je er liever met de huurauto op uit? Naxos is een groen en vruchtbaar eiland. Een rondrit door de omgeving biedt dus prachtige landschappen en vergezichten. Vooral in het Za gebergte is veel moois te ontdekken. De bergen beslaan immers een groot deel van het eiland waar nog authentieke dorpjes te vinden zijn. En omdat je het in een klein uurtje bereikt is dit een uitstekende bestemming voor een excursie!

Wilt u ook eens naar Agios Prokopios, ik heb op deze pagina diverse hotels en appartementen voor u geselecteerd.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Agios Prokopios.