Griekenland vakantie tips, een vakantie op Alonissos betekent lekker ontspannen. Wie is er niet op zoek naar dat rustige en ontspannen plekje op de wereld, dat nog niet is ingenomen door het massatoerisme. Alonissos is een dergelijke plek, een eiland dat nog ontdekt moet worden. Het landschap heeft nog steeds haar oorspronkelijkheid bewaard.

Het 20 kilometer lange en zes kilometer brede Griekse eiland behoort tot de noordelijke Sporaden. Er zijn geen grote hotels en pakket toeristen zijn evenmin aanwezig, de reis naar het eiland duurt voor hen te lang. Daarnaast is er ook geen vliegveld, vanaf het vasteland vanuit de plaats Volos, kunt u een veerboot nemen. De overtocht duurt dan ongeveer 5 uur.


Op het kleine eiland zijn weinig plaatsen. Je hebt er een havenstad Patitiri en een oud dorpje Alonissos. In Patitiri heeft u veel mogelijkheden om te winkelen, er zijn leuke cafés, een postkantoor en banken. Alonissos is gelegen op een heuvel en het biedt toeristen een prachtig uitzicht over de omgeving, de zee en de omliggende eilanden. Ook hier vindt u kleine winkeltjes en romantische tavernes. Vis, wijn, olijven en typische gerechten van het eiland maken uw Griekenland vakantie compleet. Op Alonissos kunt u veel ondernemen. U kunt lange wandelingen maken of heerlijk zwemmen in het kristalheldere water. Afgelegen baaien en grotten wachten om ontdekt te worden door vakantiegangers. Alonissos is met zijn in de omgeving liggende, vaak onbewoonde eilandjes aangewezen als beschermd gebied voor de monniksrob. Dolfijnen voelen zich ook thuis in deze beschermde omgeving. Op het eiland kunt u deelnemen aan een boot excursie en vervolgens in aanraking komen met genoemde diersoorten. Grote hotelcomplexen zijn nergens op Alonissos, kleine motels, huizen en pensions bieden onderdak aan de toeristen.


Het weer op Alonissos wordt gekenmerkt door zachte winters met relatief veel regen en warme, droge zomers. De noordwest kust van Alonissos is imposant en erg steil.Toegankelijker en minder robuust is het landschap in het zuidoosten van Alonissos. Hier vindt u schilderachtige baaien om te zwemmen, zonnen en te ontspannen. De noordwest kust biedt toeristen goede recreatieve voorzieningen, zoals wandelen, mountainbiken, zeilen, windsurfen, duiken, snorkelen, vissen en zwemmen. Uitermate interessant is de grot van Alonissos, hier woonden reeds 12000 jaar geleden mensen. Onze voorouders uit het stenen tijdperk waren zeemanslieden, zij voeren langs de kust regio's.

Andere bezienswaardigheden op Alonissos zijn: een gezonken schip voor de kust van Ágios Pétros uit de Byzantijnse tijd, overblijfselen van een aantal oude steden en natuurlijk de eerder genoemde monniksrobben en dolfijnen. Op het naburige eiland Giúra treft u ook zeldzame berggeiten. De beste stranden vindt u aan de oostkust van het eiland. De mooiste stranden zijn: Agois Dimitrios, Chrisi Milia of Kokkinokastro.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays
Booking.com