Het brede zandstrand van Agia Paraskevi is een van de mooiste van het Griekse eiland Skiathos. Het Platanias-strand, waar het Griekse dorpje aan grenst, ligt aan een baai omringd door dennenbomen en platanen. Hier is het goed toeven in de schaduw. Of in de zon! Je loopt van het strand zó naar het hotel waar je tijdens een vakantie in Agia Paraskevi verblijft. Ook dichtbij liggen gezellige tavernes voor een heerlijk Grieks diner. Of zet eens koers naar het bruisende Skiathos-stad.


In het zuiden van Skiathos - een van de groenste Griekse eilanden in de Egeïsche Zee - ligt het dorpje Agia Paraskevi. Het brede zandstrand met de omringende dennenbomen en platanen maakt de badplaats tot een populaire zonvakantie bestemming op het Sporaden-eiland. . Hier geniet je vanonder een parasol van de schitterende Egeïsche Zee. Het goudgele strand bestaat uit twee baaien, genoeg dus om te op te warmen in de Griekse zon. Ook Grieks zijn de gerechten in de traditionele tavernes van het dorp. Je vakantie in Agia Paraskevi is niet compleet als je geen vis souvlaki of vissoep hebt geproefd. 


Wie tijdens zijn vakantie in Agia Paraskevi even niet op het strand wil liggen, heeft genoeg uitjes om uit te kiezen. Een trip, bijvoorbeeld per huurauto, naar Skiathos-stad is slechts een van de vele opties. De hoofdstad ligt op een kwartiertje rijden aan de oostkust van het Sporaden-eiland. Vooral de wirwar aan straatjes in het oude centrum is heerlijk om doorheen te slenteren. Onderweg kom je veel typisch Griekse huisjes, knusse winkels en pleintjes met prachtig uitzicht tegen. En loop ook eens naar de oude haven. Hier brengen de vissers 's avonds hun vangst naar de markt waar de inwoners van Skiathos al klaar staan om de verse waar op te kopen. Trek gekregen? De gezellige haven herbergt vele terrasjes waar je uitstekend een vers visje kunt eten.