Griekenland vakantie tips, dit spectaculaire strandresort is uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen voor bezoekers aan Thassos. Het resort ligt aan de oevers van het prachtige Skala Panagia ook wel Golden Beach genoemd, een van de langste zandstranden van de Egeïsche Zee.


Golden Beach ligt aan een schitterende baai met een langgerekt zandstrand. Langs het strand loopt een smalle hoofdweg waardoor Golden Beach verbonden wordt met de naastgelegen badplaats Skala Potamias. Langs deze hoofdweg en aan het strand liggen meerdere eetgelegenheden en bars en vanaf het strand worden meerdere watersporten aangeboden. Golden Beach is vanwege het prachtige strand en rustige ligging een ideale bestemming op Thassos om heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie! Zwemmend in de zee voor Golden Beach heeft u een schitterend uitzicht op het groene bergachtige binnenland van Thassos.


Het strand heeft fijn witgoud zand en op slechts enkele plaatsen zijn kiezels en stenen te vinden. Het zandstrand schuift zachtjes de zee in, waardoor het heel veilig is voor kinderen en voor degenen die iets mindere zwemmers zijn. Op sommige plaatsen kunnen de zacht hellende kusten dieper worden, waardoor het een spannende plek wordt voor de sterkere zwemmer of voor oudere kinderen.


De wateren hier zijn schoon en helder en er zijn mogelijkheden voor diverse activiteiten op dit brede en lange strand. Er zijn volleybalnetten voor de actieve strandgangers. Snorkelen, jet-ski's, de bananenboot, parasailing, zeilen, windsurfen, kajakken en waterskiën zijn enkele van de activiteiten die u kunt beoefenen.


Voor de meer ontspannen bezoekers is er nooit een tekort aan ligbedden waar men kan loungen en staren in de diepblauwe horizon.


Gouden strand is een relatief nieuwe vakantieoord, het heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld. Steeds meer toeristen komen naar dit gebied, daardoor werden in de afgelopen jaren ook steeds meer hotels, appartementen en studio's gebouwd. De grondprijzen zijn natuurlijk ook in dit stukje paradijs enorm gestegen.


Het is inderdaad een waar paradijs, en een uniek gebied van het eiland Thassos, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee, met het grijs graniet van de steile bergen, het groen van de pijnbomen en platanen in de uitlopers van de bergen, afgewisseld door het zilvergrijs van de olijfbomen.

Natuurliefhebbers en vogelaars krijgen waar voor hun geld, het is een genot om over de paden te wandelen. Aan het eind van de dag kunt u natuurlijk nog even heerlijk zwemmen.


In de zomer maakt een watertaxi twee keer per dag een rit tussen Limenas en het gouden strand, onderweg wordt gestopt bij het Makryammos strand. Deze boottocht is een plezier op zich en geeft een prachtig uitzicht vanaf de zee over de baaien en het binnenland van Thassos.


Tijdens de zomermaanden zijn er diverse, winkels, restaurants, bars en cafés geopend. Accommodatie is er in diverse prijsklassen. Reserveer echter tijdig, vooral in het hoofdseizoen is het een erg populaire bestemming.


De kleine badplaats is levendig en met veel toeristen in de zomer, maar is rustig en vredig in het winterseizoen. De meeste van de ondernemers gaan naar hun winterresidentie in de dorpen Panagia en Potamia en houden zich vervolgens bezig met vissen, bijenteelt en honing verzamelen, plukken en persen van hun olijven in de plaatselijke coöperatieve olijvenpers.


In de winter wordt het strand een prachtige plek voor eenzame wandelingen of voor het nemen van regelmatige lichaamsbeweging, een fantastische tijd van het jaar om in vrede met zichzelf te zijn en te genieten van de unieke schoonheid van deze regio.