Griekenland vakantie tips, Kalamaki is een rustige badplaats naast Laganas, op slechts 7 km van Zakynthos stad. Eigenlijk is het een klein dorp gebouwd langs het strand. Het is nog meer een natuurlijke uitbreiding van het gebied Laganas.


Het strand van Kalamaki heeft heel fijn zand en kristalhelder water. Het zandstrand is ook een reproductieplaats voor de beroemde zeeschildpad Caretta. Kalamaki is vooral vanwege dit grote strand een magneet voor veel toeristen in de zomer en een van de belangrijkste badplaatsen van het eiland Zakynthos.


Kalamaki is een goed ontwikkelde badplaats met een ruime keuze aan hotels, studio's, appartementen en bungalows op centrale of rustigere plekken. U kunt kiezen uit een reeks prijsklassen.


Er is een frequente busverbinding naar Zakynthos stad. U kunt ook een auto, een jeep, een motor of een fiets huren. Ook is er een taxistation aan de hoofdweg naar Laganas.


U vindt vele uitstekende restaurants en tavernes in Kalamaki, met menu's uit de traditionele Griekse keuken, maar ook uit het Engels, Chinees en Italiaans. Zelfs als je van fastfood houdt, mis je het niet! Bovendien bieden sommige van de restaurants en de tavernes live Griekse muziekshows met traditionele zang en dans.


Kalamaki vormt een natuurlijke uitbreiding van het strand van Laganas, met perfect, goudkleurig zand en schoon water. U kunt parasols en ligbedden huren om te gebruiken op het strand, en er zijn tavernes en restaurants in de buurt van het strand. De meeste mensen geven de voorkeur aan het midden van het strand, maar als u een beetje loopt, kunt u geweldige, stille plekjes ontdekken.


Tijdens de maanden juli en augustus komen de vrouwelijke schildpadden aan land om hun eieren ongeveer 50 cm in het zand te begraven. Het warme zand zorgt ervoor dat de eieren uitkomen en de baby schildpadden verschijnen 8 weken later, onmiddellijk op weg naar de maan verlichte zee. Dus als u wat tijd op het strand wilt doorbrengen, moet u erop letten dat u de nesten niet hindert met uw parasol, of door te graven, ook moet u de opkomende babyschildpadden niet aanraken. Gemotoriseerde watersporten zijn niet toegestaan in het gebied en na zonsondergang mag u het strand niet meer betreden. Er zijn boten met glazen bodems, van waaruit u de schildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. Er zijn ook kleine boten die toeristen naar afgelegen stranden brengen.


U vindt een zeer uitgebreide markt in Kalamaki. Er zijn bakkerijen, souvenirwinkels, juweliers en kledingwinkels. De souvenirwinkels bieden de perfecte geschenken om mee naar huis te nemen, zoals sieraden, leren kleding, handtassen, miniatuur Caretta-schildpadden, aardewerk en snoep gemaakt van honing en amandelen, zoals mandolato en pasteli.