Kassiopi is gelegen aan de noordoostelijke kust van Corfu. U bereikt Kassiopi vanuit Nissaki via de kustweg die rechts afbuigt naar Kassiopi. Direct bij de ingang van het dorp vindt u een kleine parkeerplaats. In het dorp kunt u moeilijk een parkeerplaats vinden, wellicht heeft u nog geluk in de haven.

Kassiopi is in de loop der tijd gegroeid. Er zijn tal van tavernes en winkels. Verder verblijft u in kleine pensions of in kamers. Voor grote hotels was gelukkig geen plaats en dat is alleen maar positief voor Kassiopi. Vooral de haven in de beschutte baai heeft bijna dezelfde sfeer als Chania op Kreta. Neem plaats en zie het dagelijkse leven aan u voorbij gaan, maar u ziet ook de vele schepen in de zeestraat tussen Corfu en Albanië passeren.

Bijna altijd liggen zeilschepen en motorjachten afgemeerd in de haven. Vissersboten ziet u echter nauwelijks in de haven van Kassiopi. Toch bestaat de visserij nog steeds in Kassiopi, de vissers met hun boten kregen een nieuw dok aan de rand van Kassiopi.

In de tavernes in de haven kunt u goed eten tegen redelijke prijzen. Vooral de visgerechten zijn niet te versmaden. Omdat Kassiopi aan de rand is gelegen van een doorgaande weg, gaat het hier in vergelijking met de naburige dorpjes Sidari en Roda rustig aan toe. Boven Kassiopi vindt u nog de overblijfselen van een oud Venetiaans kasteel uit de 13e eeuw. De EU heeft geld betaald voor de restauratie, maar het is nauwelijks een bezoek waard. Er is weinig bewaard gebleven en ook nog slechts weinig gerestaureerd. Het uitzicht vanaf het kasteel wordt geblokkeerd door bomen.

Kassiopi zelf heeft geen stranden, maar slechts een kilometer zuidoostwaarts ligt het Avlaki strand (kiezelstrand).

Kassiopi heeft toeristisch duidelijk meer te bieden dan andere toeristische oorden zoals Acharavi, Sidari en Roda in het noorden van Corfu. Vooral de pittoreske haven heeft zijn charme, de overblijfselen van het Venetiaanse kasteel moet u echter niet noodzakelijk hebben bezocht, tijdens uw Corfu vakantie.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Kassiopi.