Griekenland vakantie tips, Griekse wijn, veel zon en prachtige stranden, wie denkt dan niet aan een vakantie in Kos. In Kos stad kunt u uw vakantie houden op het eiland Kos. Het Griekse eiland Kos was ook dit jaar weer populair onder de Nederlanders, Belgen, Duitsers en Britten. Het overgrote deel van de toeristen verblijft in Kos stad, hier vindt u het toeristische en culturele leven van het eiland.

Kos-stad is de gezellige, vrij uitgestrekte hoofdstad van het eiland. Ook al doet de naam Kos-stad je weliswaar denken aan een stad, Kos-Stad heeft echt de gemoedelijke sfeer van een leuke en dorpse badplaats. Vooral door de vele bomen die Kos-stad rijk is, waant je je hier in een waar vakantieparadijs. In Kos-stad bevinden zich de meest bekende stranden van het eiland, namelijk het zand/kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Beide bieden naast een heerlijk strand ook diverse watersportactiviteiten. Verder beschikt deze badplaats over een zeer gezellig centrum met vele barretjes en tavernes.

Kos stad heeft de beste watersportfaciliteiten en mogelijkheden om te zwemmen. Bij iedere stap die u zet, kunt u in Kos stad op een oude ruïne stoten. Wie op het strand niet dij aan dij wil liggen kan beter het belangrijkste strand Lambi Beach links laten liggen. U kunt beter de stranden ten noorden van de stad bijvoorbeeld Cape Skandari bezoeken.

Als u genoeg van de zon heeft genoten kunt u gaan winkelen, naast de vele souvenirwinkels heeft u zelfs de mogelijkheid om uw kledingkast aan te vullen. In het centrum vindt u kleine filialen van merklabels o.a. Benneton.

Als de grootste hitte van de dag voorbij is kunt u een heerlijke wandeling maken. Het is bijna alsof in Rome, alle wegen leiden door de stad uiteindelijk altijd tot Agora, het oude marktplein in het oosten van de stad. De eerste stenen werden hier geplaatst in de vierde eeuw voor Christus. De opgravingen zijn nog in volle gang, maar men kan zich vrij bewegen op het terrein. In Agora vindt u nog overblijfselen van een vroeg christelijke basiliek, een middeleeuwse toren en nog veel meer. Als u noordwaarts het plein verlaat, komt u op de Platia Elefherias met het archeologisch museum van de stad en de Defterdar moskee. Het hart van het archeologisch museum is het prachtige mozaïek uit de 2e en 3e Eeuw na Christus. Bovendien worden er een aantal Romeinse marmeren beelden tentoongesteld.

Verlaat u Agora zuidoostwaarts leidt de weg rechtstreeks naar de culturele schatkamer van de stad. Op de Platia Platanu vindt u het voormalige gouveneurspaleis (nu het politiebureau), de plataan van Hippocrates en de Hadji Hassan moskee. In de gangen van de tempel is nu een kleine souvenirwinkel gehuisvest. De plataan van Hippocrates is vermoedelijk de oudste boom van Europa. Achter de fontein leidt een brug rechtstreeks naar het kenmerk van de stad, de burcht Nerátzia ook als Kruisridder of Johannieter kasteel bekend. Een rondleiding door de de burcht is zeker de moeite waard. Vanaf hier heeft u de beste uitzicht over de stad, kust, de naburige haven en het bergachtige achterland.

Kos stad is ook cultureel een geweldige ervaring.
De Casa Romana en het Odeon, gelegen ten noordwesten van Agora en de stad , zijn een omweg waard. De gerestaureerde Romeinse Villa Casa Romana geeft een levendig inzicht in het leven in het oude Rome. De verschillende kamers zijn ingericht met prachtige en kleurrijke mozaïeken. Neemt u vervolgens de hoofdweg naar het noorden bereikt u het Odeon. Het kleine antieke theater dateert uit de tweede eeuw na Christus en is omgeven door een klein bos. Het oude gebouw werd ontworpen voor muzikale optredens en het was ooit overdekt. De 18 rijen marmeren trappen zijn goed bewaard gebleven. Als u niets wilt missen van deze culturele hoogtepunten, kunt u vanuit de haven een mini trein nemen. Hoewel de stad inmiddels veel historische gebouwen kent, gaan de opgravingen nog steeds door.

Gastronomisch heeft men voldoende keuze in Kos, van gourmet restaurant tot de gyros snackbar. De talrijke restaurants en tavernes in de haven zijn open van zonsopgang tot zonsondergang. Het nachtleven is uitbundig, het lijkt soms wel eens dat er meer bars en pubs zijn dan inwoners. Veel bars vindt u in de nabijheid van de haven (Barstreet). De grote disco's vindt u meer ten noorden van de stad Kos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Kos stad.