Lefkos steeds meer toeristen door droomstranden. Lefkos is een kleine badplaats aan de westkust van het eiland Karpathos.

De stad trekt vooral om zijn stranden elk jaar meer en meer toeristen. Lefkos dankt waarschijnlijk zijn naam door de stranden, het oude Griekse woord voor de kleur wit is namelijk "Lefkos". De prachtige natuur in de omgeving wordt mede bepaald door een paar schiereilanden en eilanden. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Karpathos en bij mooi weer ook op het eiland Kassos.

Bij Lefkos zijn tal van mooie stranden. Voor strandliefhebbers is Lefkos is de ideale vakantiebestemming op Karpathos. Inmiddels zijn er meer dan 20 hotels in de baai. Als u echter op zoek bent naar nachtleven en feesten bent u in Lefkos verkeerd. Lefkos heeft veel vaste bezoekers, het restaurant Le Grand Bleu, welke in het centrum is gelegen, is erg populair bij de toeristen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de keuken toch echt Grieks. De aangeboden appartementen hebben een gemiddelde prijs, goedkoper kunt u vaak een kamer huren op de toegangsweg naar Lefkos.

Naar het vliegveld is het zo'n 35 km en naar de hoofdstad van Karpathos zo'n 30 km vanaf Lefkos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lefkos.