Griekenland vakantietips: Kefalonia gelegen in het uiterste westen van Griekenland, geniet duidelijk een groeiende belangstelling in de afgelopen jaren. Door zeilers worden de havens gebruikt, om zich te bevoorraden voor de tocht naar Italië of Kroatië. Duikers onderzoeken scheepswrakken en genieten van de onderwaterwereld. De meeste vakantiegangers geven de voorkeur, om hun vakantie door te brengen op een wit zandstrand.

 Na enige dagen gaan ook zij het eiland verkennen. Het bergachtige eiland en de gevarieerde landschappen, zijn uitermate geschikt om een wandeling te maken. Met een huurauto kunt u het eiland met haar 40.000 inwoners beter leren kennen. Neem bijvoorbeeld de havenstad Sámi, dichtbij ligt de grot van Melissáni. In de grot is een ondergronds meer. In de middag uren schijnt de zon door een opening in het plafond van de grot en zorgt daarmee voor een schitterend kleurspel. 

 

Verder naar het noorden ligt het strand van Mirto, het is één van de mooiste stranden in de wijde regio. Het ligt in een baai en wordt omringd door ruige groene berghellingen. 

 

In het uiterste noorden vindt u Ássos, een dorp met originele Venetiaanse gebouwen. Een perfecte vakantie in Kefalonia is pas compleet nadat u een wandeling door de hoofdstad van het eiland Argostóli heeft gemaakt. Hier moet u het archeologisch museum bezoeken.

Kefalonia is een prima bestemming voor reizigers, die eens een onbekend deel van Griekenland willen leren kennen.

Booking.com