Griekenland vakantie tips, Kardamena is een moderne toeristische badplaats op zo'n 30 km ten zuidwesten van Kos stad. Het dorp telt ongeveer 1.800 permanente bewoners. De huizen zijn gebouwd langs het strand en de omgeving is erg mooi, met veel groen, bomen en gecultiveerde gronden. De natuurlijke omgeving trekt veel bezoekers naar de plaats en de kleine haven verbindt Kos met het eiland Nisiros.

Kardamena is van oorsprong een klein vissersdorpje, maar inmiddels is het een leuk vakantiedorp geworden met mooie stranden (zandstrand, deels met rotsplateaus) en een gezellig centrum.

Het haventje is nog steeds een centrale plaats in Kardamena, waaromheen winkeltjes, bars, restaurants en discotheken zijn gevestigd. Kardamena is deels autovrij.

Kardamena ligt aan de zuidkant van Kos op ongeveer 30 kilometer afstand van Kos-Stad, zoals hierboven reeds genoemd. In het hoogseizoen rijdt er regelmatig een bus naar Kos-Stad.

In Kardamena kunt u het oude gerestaureerde gebouw, dat nu dienst doet als medisch bureau en de kerken Agia Varvara, Agion Anargiron en Panagia bewonderen. Kardamena is gebouwd op het terrein van de oude stad Alasarna, vroeger een belangrijk ritueel centrum tijdens de Klassieke periode. De ruïnes die aan het licht gebracht zijn tijdens de archeologische opgravingen, zijn o.a. een heiligdom gewijd aan Apollo en Hercules, een marmeren tempel uit de 3e eeuw voor Christus, een theater, een aantal Romeinse bouwwerken en de ruïnes van een christelijke basiliek gewijd aan Agia Theotita.

In de omgeving vindt u voldoende accommodatie en kunt u goed eten in de vele vis restaurants. De traditionele tavernes en restaurants serveren gerechten uit de Griekse en Europese keuken.

Zwemmen, zonnen en watersporten kunt u op het lange zandstrand van Kardamena.

Een excursie boot, vertrekt dagelijks naar Agia Irini, bekend om zijn thermale bronnen en de therapeutische wateren. Elke zomer wordt het Alasarnia festival in Kardamena gehouden. Het festival biedt vele culturele evenementen, theatervoorstellingen, concerten, beeldende kunst tentoonstellingen, traditionele dansen, wetenschappelijke conferenties en toespraken, verschillende wedstrijden (fietsen, schaken) en de nautische week.

Kos stad bereikt u eenvoudig met het openbaar vervoer, auto, taxi en motor.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Kardamena.