Plomari is het tweede grootste dorp van Lesbos, na Mytilini (Mytilene). Het dorp Plomari heeft de toerist werkelijk alles te bieden. Historische monumenten, natuurlijke schoonheden, prachtige stranden, winkelcentra, nachtclubs, tavernes, restaurants etc..

Plomari ligt in het zuiden van Lesbos, op zo'n 42 km van Mytilini de hoofdstad van Lesbos. Plomari heeft een uitzonderlijke combinatie van de bergen en de zee. De dennenbossen en de olijfbomen en de gouden of kiezelstranden trekken de liefhebbers van de bergen en de zee.

Plomari wordt gezien als een traditionele nederzetting. Tijdens een wandeling zult u oude herenhuizen met prachtige tuinen, traditionele verharde paden, oude wijken, maar ook moderne gebouwen zien. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan de monumenten in de regio, welke de roemrijke geschiedenis aanduiden, waaronder: de oude zeepfabriek die nu functioneert als een cultureel centrum, het kerkmuseum en de folklore collectie met unieke exposities.

Plomari is ook beroemd voor de productie van ouzo. De ouzo van Plomari is het meest bekende product van het eiland Lesbos. De fabriek van Varvagiannis is zeker een bezoek waard evenals het museum.

Plomari is ook bekend om zijn schone en mooie stranden. Het zandstrand Agios Isidoros is het mooiste en grootste in de regio. Het ligt op 2 kilometer van het centrum van Plomari, oostwaarts op de weg naar Mytilini. Het strand Agios Isidoros behoort tot de mooiste stranden van heel Griekenland. Het strand biedt diverse faciliteiten, op korte afstand kunt u lekker eten en drinken in de vele cafés en restaurants. De kiezelstranden Drota, Akrasi en Melinta in de regio met de blauwgroene wateren zijn ideale bestemmingen voor u als u houdt van rust en ontspanning. U zult gefascineerd raken door het unieke landschap, dat u een gevoel van rust geeft. Rondom deze stranden zijn er tavernes, waar u kunt genieten van Griekse authentieke smaken en de lokale ouzo kunt proberen.  
Het Ammoudeli strand, dat ligt op 300 meter van het centrale plein van Plomari westwaarts op de weg naar Melinta, moet u ook zeker bezoeken.

In de zomer worden veel festivals met live muziek georganiseerd, u kunt zo kennismaken met de lokale cultuur van de regio. In het begin van augustus vindt het meest interessante festival voor de lokale bevolking en de toeristen plaats (ouzo festival). Dit festival duurt 3 tot 5 dagen, u kunt er genieten van traditionele amusement met lokale dans en muziekgroepen. Naast de lokale ouzo kunt u de natuurlijke olijfolie, de heerlijke kazen en olijven van het eiland proeven.